Παρασκευή 29 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Να πάψουν οι διώξεις στην ΟΔ Γιουγκοσλαβίας

Ψήφισμα για την απελευθέρωση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, που υπογράφουν 54 εργατικά και κομμουνιστικά κόμματα, επέδωσαν χτες στην πρεσβεία της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ Ηλίας Λέγγερης και Μπάμπης Αγγουράκης

Τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ Ηλ. Λέγγερης και Μπ. Αγγουράκης επέδωσαν χτες το μεσημέρι στον Γιουγκοσλάβο πρέσβη στην Αθήνα ψήφισμα για την απελευθέρωση του Σλ. Μιλόσεβιτς, που υιοθέτησαν τα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα στη διάρκεια της διεθνούς συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, από 22 έως 24 του Ιούνη 2001.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, ο Μπ. Αγγουράκης, με δήλωσή του σε δημοσιογράφους, τόνισε: «Σκοπός της επίσκεψης ήταν να επιδώσουμε το ψήφισμα διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης που υιοθέτησαν τα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα και βάσει του οποίου θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης, σε ό,τι αφορά την έκδοση του Σλ. Μιλόσεβιτς στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης». Επίσης, συνέχισε ο ίδιος, «ζητάμε να πάψουν οι διώξεις σε βάρος της ηγεσίας του Σοσιαλιστικού Κόμματος και της Γιουγκοσλαβίας και γενικότερα των κομμουνιστικών και αριστερών δυνάμεων στη Γιουγκοσλαβία».

Στο συγκεκριμένο ψήφισμα, δήλωσε ο Μπ. Αγγουράκης, υπογραμμίζουμε ότι «πρέπει να καταδικαστούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι τόσο για το έγκλημα κατά του γιουγκοσλαβικού λαού στο Κόσσοβο όσο και του συνεχιζόμενου εγκλήματος του ΝΑΤΟ στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας». Και κατέληξε: «Το διάβημα έγινε δεκτό από τον εκπρόσωπο της γιουγκοσλαβικής πρεσβείας και πήραμε τη διαβεβαίωση ότι θα το μεταφέρει στην κυβέρνησή του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ