Κυριακή 1 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Μετά τον Κάρποβ, Κασπάροβ και Ανάντ στην Ελλάδα

Διεθνές «Ικαρος 2001» και Διασυλλογικό Α΄ Εθνικής Κατηγορίας από 7-15 Ιούλη

Ο σημερινός και νόμιμος παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Ινδός GM Βισβανάθαν Ανάντ (αριστερά) σε παλιότερο αγώνα με τον Γκάρι Κασπάροβ
Ο σημερινός και νόμιμος παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Ινδός GM Βισβανάθαν Ανάντ (αριστερά) σε παλιότερο αγώνα με τον Γκάρι Κασπάροβ
Ολο και περισσότεροι Γκραντ - Μάστερς του Παγκόσμιου Σκακιού επισκέπτονται την Ελλάδα, συνδυάζοντας καλοκαιρινές διακοπές, αγώνες, αλλά και συμμετοχές στα συνέδρια της FIDE. Μετά την επιτυχημένη επίσκεψη του Ανατόλι Κάρποβ στο Ρέθυμνο, αναμένεται η επίσκεψη του Γκάρι Κασπάροβ (21-23 Ιούλη στην Πάτρα, όπου μεταξύ άλλων θα αντιμετωπίσει και τον πρωταθλητή Ελλάδας Χριστόδουλο Μπανίκα), καθώς και η επίσκεψη του Παγκόσμιου Πρωταθλητή και GM από την Ινδία Βισβανάθαν Ανάντ, ο οποίος θα παρακολουθήσει το ετήσιο συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, που φέτος θα γίνει στη Χαλκιδική από τις 4-10 Σεπτέμβρη 2001.

* Για 23η χρονιά θα διεξαχθεί από 7-15 Ιούλη στον Αγιο Κήρυκο Ικαρίας, ένα από τα ισχυρότερα και μαζικότερα διεθνή τουρνουά στα πλαίσια του «Ικαρος 2001». Πρόκειται για το Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου του οποίου έχουν προηγηθεί δεκάδες τουρνουά σε Αθήνα, Πάτρα, Νησιά του Αιγαίου κ.α.

Στη 1-6 Ιούλη θα προηγηθούν η τελική φάση του Κυπέλλου Νικητών, καθώς και τα τουρνουά Γυναικών, Βετεράνων, Νέων. Επίσης θα πραγματοποιηθούν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και τα καθιερωμένα τουρνουά Μπλιτς, Μπλάιντ και Σιμουλτανέ.

* Ο 17χρονος Ουκρανός Ρουσλάν Πονομαριόβ ήταν ο νικητής του 2ου Ευρωπαϊκού Ατομικού Πρωταθλήματος που έγινε στην Οχρίδα, από 1-15 Ιούνη 2001.

Ο Πονομαριόβ συγκέντρωσε 9,5 β. σε 13 αγώνες, ενώ τους ίδιους βαθμούς (μικρότερο, όμως συντελεστή) είχε και ο Σουτόβσκι (Ισραήλ 2.604). Τρίτη η Ουγγαρέζα Τζούντιθ Πόλγκαρ (!) με τον Γεωργιανό Αζμαϊπαρασβίλι με 9 βαθμούς.

Την Ελλάδα εκπροσώπησαν ο Στέλιος Χαλκιάς 6,5 β. και ο Ιγκόρ Μιλαντίνοβιτς με 6 βαθμούς. Να σημειώσουμε ότι μόνο οι Γκραντ - Μάστερς ήταν 143 και ακόμα, ότι έμειναν εκτός πρόκρισης, οι Λοτιέ (Γαλ.), Πίκετ (Ολλ.), Γκεοργκίεβ Κ. (Βουλγ.) κ.ά.

* Αρχισε χτες και συνεχίζεται σήμερα Κυριακή 1 Ιούλη, το 1ο Ανοιχτό Τουρνουά «Ράπιντ» (γρήγορο σκάκι), του Δήμου Γεωργιούπολης (Κρήτη), όπου το συνολικό χρηματικό έπαθλο ξεπερνάει τις 400.000 δραχμές. Για κάθε πληροφορία τηλ. 0821/27169 κ. Κ. Τσαρουχά, ή στο site www.geocities.com/chaniaches.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ