Σάββατο 30 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σύναξη - μνήμη Αιμίλιου Βεάκη

Τον μέγιστο ηθοποιό Αιμίλιο Βεάκη τίμησαν λιγοστοί συγγενείς και φίλοι, χτες το πρωί, στον τάφο του στο Α` Νεκροταφείο, σε μια σύναξη στη μνήμη του, με την ευκαιρία των πενήντα χρόνων από το θάνατό του. Παρόντες ο γιος του Γιάννης Βεάκης, τα εγγόνια του Αιμιλία και Ειρήνη, η νύφη του Πάγια Βεάκη (γυναίκα του Δημήτρη), ο Κώστας Νίτσος, ο Βασίλης Κολοβός, ο Φοίβος Ταξιάρχης κ.ά.

Ο Κώστας Νίτσος - αγαπημένος φίλος του Αιμίλιου Βεάκη - στη μικρή αυτή σύναξη είπε μεταξύ άλλων: «Ο Αιμίλιος Βεάκης δεν ήταν μόνο το μέγα τάλαντο ηθοποιίας, δεν ήταν μόνο ο μέγας ερμηνευτής, δεν ήταν μόνο καλλιτέχνης και στοχαστής. Ηταν, και έτσι πρέπει να νιώθουμε όλοι μας, ένας γλυκύτατος, άξιος πρόγονος ολόκληρης της κοινωνίας μας. Ασπιλος στύλος αρετής, ήθους, πατριωτισμού, ελευθερίας, δημοκρατίας. Για τέτοιους άξιους προγόνους χρωστάμε όλοι να κάνουμε το παν για να κρατάμε τη μνήμη τους χλωρή κι αμάραντη. Αιμίλιε, όλοι εμείς οι λίγοι παρόντες και πολλοί απόντες, σε τιμάμε, σ' αγαπάμε και θα σε προτείνουμε πάντα ως υπόδειγμα ζωής».

Ο Βασίλης Κολοβός μίλησε εκ μέρους του ΣΕΗ, ενώ ο Φοίβος Ταξιάρχης απήγγειλε το ποίημα του Αιμίλιου Βεάκη «Θεατρίνος», γραμμένο το 1927.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ