Σάββατο 22 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
Φεστιβαλικά ραντεβού αυτές τις μέρες

Κανονικά θα διεξαχθούν οι προγραμματισμένες για τις επόμενες μέρες εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε πόλεις και χωριά ανά την Ελλάδα. Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ καλούν τις νέες και τους νέους να πάρουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», να συζητήσουν για τις πολιτικές εξελίξεις. Οι νέοι και οι νέες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών στις επικείμενες εκλογές να δυναμώσουν το μήνυμα της αντίστασης και της πάλης, της διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών τους, ενισχύοντας το ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται οι εξής εκδηλώσεις:

  • Στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, είναι προγραμματισμένες για σήμερα, Σάββατο, δύο εκδηλώσεις: Στο Σιδηρόκαστρο, με ομιλητή τον Θοδωρή Βλάχο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, και στην Ιερισσό Χαλκιδικής.
  • Στο νομό Κοζάνης, θα γίνει εκδήλωση σήμερα, Σάββατο, στην Αιανή.
  • Εκδήλωση γίνεται σήμερα, Σάββατο και στο Εράσμιο της Ξάνθης (πλατεία), στις 9 μ.μ. Θα μιλήσει ο Χρήστος Λαρίσης, Γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.
  • Στην Κρήτη είναι προγραμματισμένη προφεστιβαλική εκδήλωση για σήμερα, Σάββατο, στα Ανώγεια, ενώ εκδήλωση θα γίνει και τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, στο Καστέλι Κισσάμου, στις 8.30 μ.μ., στην Κάτω Πλατεία (Μουσείο), που θα περιλαμβάνει: Κρητικό γλέντι, παραδοσιακούς και σύγχρονους χορούς, ομιλία από στέλεχος της ΚΝΕ κ.ά.
  • Την Κυριακή 23 Αυγούστου, φεστιβαλικό ραντεβού υπάρχει στην Καβάλα, στη συνοικία Ποταμούδια, στις 8 μ.μ., στην πλατεία του Δημοτικού Σχολείου. Θα μιλήσει ο Θεόδωρος Κοντογεωργίου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.
Την επόμενη βδομάδα

Την Παρασκευή 28 Αυγούστου, θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Λευκάδα, μετά τις επιτυχημένες εκδηλώσεις στα χωριά Εξάνθεια, Τσουκαλάδες και Καρυά.

Η εκδήλωση στην πόλη θα γίνει στο Ανοιχτό Θέατρο, θα αρχίσει στις 8 μ.μ. και θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνει: Αφιέρωμα στον Τούρκο κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ με τίτλο «Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε εμείς, πώς θα γενούνε τα σκοτάδια λάμψη;». Συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη και λαϊκό γλέντι.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργούν μπαρ, έκθεση βιβλίων της «Σύγχρονης Εποχής» και έκθεση φωτογραφίας.

Μετατρέποντας τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ σε πολιτικές συγκεντρώσεις αντίστασης και διεκδίκησης όλων όσων ανήκουν σήμερα στο λαό μας και τη νεολαία, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ προγραμματίζουν επίσης για την επόμενη βδομάδα εκδηλώσεις του Φεστιβάλ:

Στις 28 Αυγούστου στο Αίγιο.

Στις 29 Αυγούστου σε: Νάουσα, Λαγκαδά, Κιλκίς, Σέρρες, Ναύπλιο (πλατεία Καποδίστρια), Κεφαλονιά (πάρκο Ναπιέρ, Αργοστόλι), Ζάκυνθο (Μουσικό Γυμνάσιο) και Θήβα.

Στις 30 Αυγούστου σε: Εδεσσα, Κόρινθο (πλατεία Φλοίσβου) και Κω.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι επόμενοι σταθμοί στο καλοκαιρινό «ταξίδι»(2022-08-18 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις σε Ικαρία και Θάσο(2022-08-09 00:00:00.0)
Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ αυτές τις μέρες(2015-08-28 00:00:00.0)
Προφεστιβαλικές τις επόμενες μέρες(2015-08-20 00:00:00.0)
Νεανικές γιορτές στις γειτονιές(2012-08-22 00:00:00.0)
Ποικιλόμορφες εκδηλώσεις απ' άκρη σ' άκρη της χώρας(2012-08-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ