Τρίτη 25 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Διεκδικεί το ρόλο του τρίτου πόλου του συστήματος

Την επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ να αποτελέσει τον τρίτο πόλο που θα συμβάλλει καθοριστικά στον εγκλωβισμό λαϊκών συνειδήσεων προεκλογικά και στο σχηματισμό της αντιλαϊκής κυβέρνησης μετεκλογικά, προκειμένου να εφαρμοστεί το μνημόνιο, σκιαγράφησε ανάγλυφα η πρόεδρός του, Φώφη Γεννηματά, κατά την εισήγησή της στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της ΚΟ που έγινε την περασμένη Κυριακή, αλλά και με απανωτές δηλώσεις της στα ΜΜΕ.

Στη διάρκεια της ομιλίας της, απηύθυνε «προσκλητήριο συμπόρευσης» και «δημιουργία ενός τρίτου πόλου», ο οποίος θα βρίσκεται ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ και θα «εγγυάται τη σταθερότητα της χώρας και της κυβέρνησης». Ενώ, σε χτεσινές δηλώσεις της στο MEGA, ανέφερε ότι θέλει να δημιουργηθεί ένας «τρίτος εναλλακτικός πόλος» που θα εξασφαλίσει μια «βιώσιμη λύση» την επόμενη μέρα. Πρόσθεσε πως το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι πώς θα κυβερνηθεί η χώρα με αποτελεσματικότητα και ασφάλεια.

Στο «κάλεσμα» της Φ. Γεννηματά υπήρξε θετική ανταπόκριση από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) του Γ. Παπανδρέου. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, πρότεινε να ξεκινήσει άμεσα διάλογος, «ώστε τις προσεχείς μέρες να γίνει πραγματικότητα η εκλογική συμπαράταξη όλων των κομμάτων, κινήσεων και προσωπικοτήτων του δημοκρατικού σοσιαλισμού». Aμεση ήταν η θετική ανταπόκριση και της ΔΗΜΑΡ. Από το ΠΑΣΟΚ διαρρέεται ότι η Φ. Γεννηματά θα προσπαθήσει να προσεγγίσει και πρώην υπουργούς όπως η Αν. Διαμαντοπούλου, ο Γ. Ραγκούσης κ.ά.

Από την άλλη, ο Ευ. Βενιζέλος, σε χτεσινές του δηλώσεις αναφερόμενος στον Γ. Παπανδρέου, είπε ότι «ο κ. Παπανδρέου δεν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ», προσθέτοντας πως «έκανε ένα κόμμα το Γενάρη του 2015 προσωπικό, το οποίο υπονόμευσε την προσπάθειά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ