Τρίτη 25 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βύθιση στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνη του 2012 υποχώρησε, χτες, το επίπεδο των τιμών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, εν μέσω των γενικότερων αναταράξεων που εκδηλώνονται στα διεθνή χρηματιστήρια και τις χρηματαγορές.

Ο γενικός δείκτης, στο κλείσιμο της χτεσινής συνεδρίασης, διαμορφώθηκε στις 568,4 μονάδες με πτώση 10,5%. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι τραπεζικές μετοχές κατέγραψαν βύθιση σε ποσοστό 22,7%, με την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία των 4 «συστημικών» τραπεζικών ομίλων να συρρικνώνεται στα 3,1 δισ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα κρατικά πακέτα για την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών είχαν φτάσει στα επίπεδα των 38 δισ. ευρώ, ενώ προ των πυλών βρίσκονται και τα νέα πακέτα στήριξης και διάσωσης, τα οποία, μέσω της νέας δανειακής σύμβασης, φορτώνονται στο κρατικό χρέος και βέβαια στις πλάτες του λαού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποτελέσματα των διαγνωστικών ελέγχων, που διενεργεί η ΕΚΤ στους ελληνικούς τραπεζικούς ομίλους, θα ανακοινωθούν προς το τέλος του Οκτώβρη, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσουν οι αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ