Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν χτες πως ο Μαροκινός Αγιούμπ ελ Χαζάνι, που πιάστηκε το Σάββατο από τρεις Αμερικανούς και έναν Βρετανό σε τρένο της «Thalys» προς το Παρίσι, είχε «παρακολουθήσει βίντεο τζιχαντιστών» λίγο πριν από την απόπειρα επίθεσης.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Βοήθεια από Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, με δύναμη 70 πυροσβεστών, δέχθηκαν χτες οι ΗΠΑ, για την κατάσβεση δεκάδων μεγάλων πύρινων μετώπων που μαίνονται ανεξέλεγκτα, ιδιαίτερα στο δυτικό τμήμα της χώρας. Ηδη έχουν βρει το θάνατο τρεις πυροσβέστες και έχουν τραυματιστεί 8 άλλοι, ενώ εκατοντάδες είναι τα άστεγα νοικοκυριά. Οι δυσκολίες κατάσβεσης των δεκάδων πύρινων μετώπων είναι τέτοιες που προ ημερών δόθηκε εντολή σε μερικές εκατοντάδες στρατιώτες των ΗΠΑ να συμμετάσχουν στις προσπάθειες αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ξεπερνούν τις 80.000 οι υπογραφές Βρετανών πολιτών που ζητούν τη σύλληψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, για εγκλήματα πολέμου σε βάρος των Παλαιστινίων.

ΡΙΑΝΤ.-- Τρεις Σαουδάραβες στρατιώτες σκοτώθηκαν χτες από όλμους που εκτοξεύτηκαν από τη γειτονική Υεμένη και άλλος ένας επίσης έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στα σύνορα Σ. Αραβίας - Υεμένης. Νωρίτερα, εκπρόσωποι της Διεθνούς Αμνηστίας κατήγγειλαν τις σαουδαραβικές αρχές για τη «βιομηχανία» θανατικών εκτελέσεων, που από την αρχή του χρόνου μετρά τουλάχιστον 175 θύματα, μεταξύ των οποίων ανήλικοι και άτομα με ψυχικές διαταραχές.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Οι ισραηλινές αρχές άρχισαν χτες τις μαζικές απελευθερώσεις εκατοντάδων Αφρικανών οικονομικών μεταναστών, που είχαν εγκλειστεί σε κέντρο κράτησης, σε ερημική περιοχή του νότιου Ισραήλ, έπειτα από απόφαση δικαστηρίου που ορίζει την άμεση απελευθέρωση όλων όσοι κρατούνται πάνω από ένα χρόνο.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΠΕΚΙΝΟ.-- Η σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Σούζαν Ράις, αναχώρησε χτες από τις ΗΠΑ για την Κίνα, στο πλαίσιο προετοιμασίας του ταξιδιού του Κινέζου Προέδρου, Σι Τζινπίνγκ, στην Ουάσιγκτον το Σεπτέμβρη.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Διπλή επίθεση αυτοκτονίας στο Νταματούρου της βορειοανατολικής Νιγηρίας από 14χρονα κορίτσια που εξαναγκάστηκαν σε αυτή την ενέργεια από τζιχαντιστές της οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ» προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον πέντε ατόμων σε στάση λεωφορείου και τον τραυματισμό άλλων 41. Παράλληλα, χτες, ο πρόεδρος της νιγηριανής Επιτροπής Καταπολέμησης Οικονομικού Εγκλήματος, Ιμπραχίμ Λαμόρντ, κλήθηκε να λογοδοτήσει σε επιτροπή της Γερουσίας που διερευνά τις σε βάρος του κατηγορίες για υστερόβουλες «επενδύσεις» και διασπάθιση κρατικών χρημάτων σε τράπεζες και την αγορά ακινήτων.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Δεκατέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν χτες κατά τη διάρκεια «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» που πραγματοποιήθηκε από κοινού στην Ισπανία και στο Μαρόκο με στόχο την εξάρθρωση δικτύου στρατολόγησης μισθοφόρων του «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία και το Ιράκ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Πορτογαλία, Ισπανία και Καλιφόρνια (2022-07-12 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2018-08-01 00:00:00.0)
Μεγάλες καταστροφές από τη φωτιά στον Ορχομενό (2015-09-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2013-08-27 00:00:00.0)
19 πυροσβέστες νεκροί στην Αριζόνα (2013-07-02 00:00:00.0)
Αρνολντ Σβαρτζενέγκερ (2007-10-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ