Τρίτη 2 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
19 πυροσβέστες νεκροί στην Αριζόνα

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Μία ξαφνική αλλαγή στη φορά πνοής ισχυρών ανέμων στις παρυφές του λόφου Γιαρνέλ στην Αριζόνα των ΗΠΑ δημιούργησε, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το απόγευμα της Κυριακής παγίδα θανάτου για 19 πυροσβέστες που συμμετείχαν στην κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάς η οποία έκαιγε το τελευταίο τριήμερο υπό συνθήκες παρατεταμένης ξηρασίας και με θερμοκρασίες που κυμαίνονταν επί μέρες στους 54 βαθμούς Κελσίου!

Ο θάνατος των 19 πυροσβεστών στο Γιαρνέλ της Αριζόνα προκάλεσε, εκτός από θλίψη, κατάπληξη και καθώς επρόκειτο για πολύ έμπειρο προσωπικό ειδικών πυροσβεστικών δυνάμεων που τις τελευταίες βδομάδες είχε κληθεί να συνεισφέρει στη μάχη με τις φλόγες ανεξέλεγκτων πυρκαγιών που μαίνονταν στο Νέο Μεξικό και στο Πρέσκοτ...

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, από την Τανζανία όπου βρισκόταν, εξέφρασε χτες «βαθιά θλίψη» για τον άδικο χαμό των πυροσβεστών στην Αριζόνα, ανακοινώνοντας τη διενέργεια έρευνας για τις ακριβείς συνθήκες του τραγικού συμβάντος.

Οι πυρκαγιές στην Αριζόνα έχουν προκαλέσει ολικές και μερικές καταστροφές σε τουλάχιστον 200 κατοικίες και έχουν οδηγήσει στην αναγκαστική εκκένωση εκατοντάδων σπιτιών για προληπτικούς λόγους.

Το προχτεσινό δυστύχημα με θύματα πυροσβέστες στην Αριζόνα είναι το τρίτο πιο θανατηφόρο πλήγμα για τις αμερικανικές πυροσβεστικές υπηρεσίες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη το 2011 με συνέπεια το θάνατο 343 πυροσβεστών και τις φωτιές στο Γκρίφιθ Παρκ του Λος Αντζελες το 1933 με αποτέλεσμα το θάνατο 29 ατόμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ