Τρίτη 2 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΡΟΑΤΙΑ
Η ένταξη στην ΕΕ συμφέρει μόνο τα μονοπώλια

ZAΓΚΡΕΜΠ.--

Με την ανεργία να «θερίζει», την οικονομική ύφεση να κατατρώει τις ελπίδες του κροατικού λαού και τα μονοπώλια να τρίβουν τα χέρια τους από τα οφέλη που προσδοκούν από την ένταξη της Κροατίας στην ΕΕ, το Ζάγκρεμπ γιόρτασε με τυμπανοκρουσίες και χαμόγελα υποκρισίας την ένταξη.

Σαν να μην φθάνουν τα ακόμη μεγαλύτερα δεινά που περιμένουν τους 4.400.000 Κροατών από τις επώδυνες «μεταρρυθμίσεις» που θα γίνουν από δω και μπρος με στόχο την «προσαρμογή» της χώρας στην ΕΕ, η αστική τάξη της χώρας φαίνεται να βάζει ως επόμενο στόχο την «ένταξη της Κροατίας το συντομότερο δυνατόν» στην Ευρωζώνη. Σχετικές δηλώσεις έκανε χτες ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κροατίας Μπόριτς Βούιτσιτς σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», σημειώνοντας ότι ο στόχος θα μπορούσε να επιτευχθεί μετά από τέσσερα - πέντε χρόνια.

Παράλληλα, χτες, ο Κροάτης πρόεδρος Ιβο Γιοσίποβιτς προσπάθησε να παίξει ρόλο «παράγοντα» υπέρ της προώθησης της ενταξιακής διαδικασίας άλλων βαλκανικών χωρών πραγματοποιώντας απανωτές συναντήσεις με ομολόγους του λίγο πριν την επίσημη ένταξη της Κροατίας στην ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ