Κυριακή 1 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ
Το ξεκαθάρισμα, γύρος δεύτερος

ΤΙΡΑΝΑ.-

Το προβάδισμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος έναντι του Δημοκρατικού (21 έδρες έναντι 10, κατά τα επίσημα αποτελέσματα για περιφέρειες που είχε δώσει έως το Σάββατο το πρωί η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, με μεγάλη καθυστέρηση λόγω ασυμφωνιών των τοπικών επιτροπών) δεν είναι τέτοιο που να του δίνει τη σιγουριά που θα ήθελαν οι κυβερνώντες.

Ο Σαλί Μπερίσα και οι συν αυτώ στο συνασπισμό Ενωση για τη Νίκη, παρά το ότι μιλούσαν στις αρχές της περασμένης βδομάδας για «εκτεταμένη νοθεία», τις τελευταίες ημέρες άλλαξαν ρητορική εμφανιζόμενοι «ιδιαίτερα αισιόδοξοι» προσβλέποντας σε νίκη τους και διαπραγματευόμενοι με άλλες δυνάμεις τη συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού, σύμφωνα με το Αλβανικό Τηλεγραφικό Πρακτορείο (ΑΤΑ). Η κυβερνώσα παράταξη από την πλευρά της, με δηλώσεις όλων των κορυφαίων στελεχών της -του πρωθυπουργού Ιλίρ Μέτα, του πρώην πρωθυπουργού Παντελί Μάικο, του «παραδοσιακού ηγέτη»Φάτος Νάνο- καλεί για «ενότητα» στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Την επόμενη Κυριακή (8 Ιούλη) θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος γύρος των εκλογών για 22 περιφέρειες, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. Πρέπει να επαναληφθεί η ψηφοφορία σε 15 περιφέρειες, όπου κατά την εκτίμηση της Κεντρικής Επιτροπής που σημειώνει το «Ρόιτερς» υπήρξαν «σοβαρές παρατυπίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ