Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ
Το ΚΚΕ σάς καλεί να σκεφτείτε την επόμενη μέρα

Σε συγκέντρωση στο Λαύριο, το απόγευμα της Παρασκευής μίλησε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Το στέλεχος του Κόμματος σημείωσε ότι πρέπει ο λαός να βγάλει συμπεράσματα από τις διάφορες κυβερνήσεις τις οποίες εμπιστεύτηκε τα τελευταία χρόνια, είτε αυτοδύναμες, είτε συνεργασίας, είτε κεντροαριστερές, είτε κεντροδεξιές, είτε αριστερές. Οπως είπε «οι εργαζόμενοι είδαν να περνάει το ένα μνημόνιο μετά το άλλο, αφού όποια δύναμη στηρίζει τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, δεν μπορεί παρά να υλοποιεί την πολιτική που έχουν ανάγκη οι μονοπωλιακοί όμιλοι, που αποφασίζει η ΕΕ ως συλλογικός εκφραστής των συμφερόντων τους».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Χρ. Κατσώτης υπογράμμισε ότι η χειρότερη προσφορά του, η μεγαλύτερη ζημιά που έκανε ήταν ότι αξιοποίησε τις διάφορες τάσεις και πλατφόρμες, τη δήθεν «δημοκρατική» πολυγλωσσία του για να καλλιεργήσει αυταπάτες προς όλες τις κατευθύνσεις και τελικά έφερε και ψήφισε το τρίτο μνημόνιο που προστίθεται στα επώδυνα μέτρα των προηγούμενων. Πρόσθεσε επίσης ότι για τα κόμματα του μνημονίου, της ΕΕ και του κεφαλαίου το διακύβευμα των εκλογών είναι ποια κυβέρνηση, με ποια σύνθεση και συμμαχίες θα εφαρμόσει το νέο μνημόνιο και τους αντιλαϊκούς εφαρμοστικούς νόμους.

Αναφερόμενος στο νέο οπορτουνιστικό ανάχωμα, τη «Λαϊκή Ενότητα» του Λαφαζάνη, σημείωσε ότι ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμιά εμπιστοσύνη σε αυτούς που έπαιξαν εδώ και πολλά χρόνια βασικό ρόλο στην εξαπάτηση αριστερού και ριζοσπαστικού κόσμου. «Είναι ένα αντίγραφο του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε, «που θα καταλήξει στο ίδιο αποτέλεσμα. Προτείνουν την εξίσου αδιέξοδη για το λαό πολιτική της καπιταλιστικής Ελλάδας με εθνικό νόμισμα. Ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να αμφισβητήσουν την εξουσία της αστικής τάξης. Εδώ και 25 χρόνια δίνουν αριστερό άλλοθι στην πορεία ενσωμάτωσης της Ελλάδας στην ΕΕ, στην ΟΝΕ, στην επίθεση στο σοσιαλισμό. Ο λαός να μην ξαναζήσει το ίδιο έργο σε επανάληψη, την ίδια τραγική εμπειρία. Αυτό που έχει πραγματικά ανάγκη απέναντι σε αυτό το βαρύ λογαριασμό που καλείται να πληρώσει, είναι ένα πιο δυνατό ΚΚΕ».

Στο Λαύριο, μίλησε ο Χρήστος Κατσώτης
Στο Λαύριο, μίλησε ο Χρήστος Κατσώτης
Ειδικά για την αναγκαιότητα να ενισχυθεί από τον εργατικό - λαϊκό κόσμο το ΚΚΕ, ο Χρ. Κατσώτης ανέφερε: «Το ΚΚΕ σάς καλεί να σκεφτείτε την επόμενη μέρα και ας μη συμφωνείτε σε όλα μαζί μας. Την επόμενη μέρα χρειάζεται ένα πιο δυνατό ΚΚΕ. Δυνατό ΚΚΕ, γιατί αυτό είναι πάντα στο πλευρό του λαού, στήριγμα και αποκούμπι. Εχει ρεαλιστική και ελπιδοφόρα πρόταση διεξόδου, για συνολική αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση του πλούτου που έχει η χώρα μας. Ενας λαός οργανωμένος και αποφασισμένος μπορεί να επιβάλλει αυτόν το δρόμο. Ψήφο στο ΚΚΕ για την πραγματική ανατροπή της βαρβαρότητας, για να ανοίξει ο δρόμος για τη ζωή που δικαιούνται οι πολλοί, οι παραγωγοί του πλούτου. Να τελειώνει ο λαός με τις δοκιμές, έκανε πολλές. Με το ΚΚΕ μπορεί να ανοίξει το δρόμο της ανατροπής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ