Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ
Ψήφος στο ΚΚΕ για τη μόνη ρεαλιστική διέξοδο

Συγκέντρωση του Κόμματος στο Πόρτο Ράφτη

Μπροστά από το Αγαλμα του Ναύτη, στο λιμάνι του Πόρτο Ράφτη πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ, στην οποία μίλησε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας.

Εξήγησε τους τρεις λόγους που η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτές τις εκλογές - εξπρές: «Θέλουν να πιάσουν το λαό στον ύπνο, να μην προλάβει να δει και να συνειδητοποιήσει τις επιπτώσεις των βάρβαρων μέτρων του τρίτου μνημονίου», είπε και συμπλήρωσε. «Ο δεύτερος λόγος είναι η απαίτηση του κεφαλαίου στην Ελλάδα να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο, να προκύψει μια σταθερή κυβέρνηση, αυτοδυναμίας ή συνεργασίας, προκειμένου να εφαρμόσει τα αντιλαϊκά μέτρα, τους νόμους, που προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο». Μια απόφαση για εκλογές που όπως είπε, την χαιρέτισαν η Μέρκελ, ο Γιούνκερ, ο Ντάισελμπλουμ. Ο τρίτος λόγος είναι ο πλέον επικίνδυνος, καθώς θέλουν το λαό συνένοχο στην πολιτική τους, να βάλει δηλαδή την υπογραφή του στο μνημόνιο, αφού «έτσι θα ερμηνεύσουν την ψήφο σε αυτά τα κόμματα».

Μάλιστα, σημείωσε πως «τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν αγώνες, κινητοποιήσεις του λαού. Ισως όχι με τη μαζικότητα, την οργάνωση και το ριζοσπαστισμό που θα έπρεπε, όμως υπήρξαν». Γιατί δεν ανακόπηκε η επιδείνωση της ζωής του; «Φταίει ότι αυτοί που εμπιστεύτηκε ο λαός ήταν απλά κάποιοι ψεύτες που τον πρόδωσαν; Τα προηγούμενα χρόνια - είπε ο Γ. Γκιόκας - ο λαός εγκατέλειψε κόμματα, αλλά δεν εγκατέλειψε τη στρατηγική τους. Απλά ανέθεσε να εφαρμόσουν την ίδια στρατηγική, της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της ΕΕ, άλλα κόμματα και πολιτικά πρόσωπα, που εμφανίζονταν κάθε φορά ως κάτι νέο και αδοκίμαστο, που είχαν την ίδια βάρβαρη στρατηγική και που απλά τη στόλιζαν με κάποιες προεκλογικές ελκυστικές κορόνες και υποσχέσεις. Το ίδιο έγινε και με τον ΣΥΡΙΖΑ, που ποτέ του δεν έκρυψε ότι η πολιτική του υπηρετεί τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που στήριξαν την πορεία του μέχρι την τελευταία στιγμή, και σήμερα εμφανίζονται να πέφτουν δήθεν από τον ουρανό και εκπλήσσονται τάχα από την κατάληξη που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Αλήθεια, όσοι σήμερα εμφανίζονται ως "απατημένες σύζυγοι" δεν τα έβλεπαν αυτά; Και δεν αναφερόμαστε στο λαό, που ο ΣΥΡΙΖΑ τον παραπλάνησε με τη διγλωσσία, με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, που αποδείχθηκε τραγέλαφος, με την ΕΕ, που δήθεν θα άλλαζε, με τις γελοιότητες για την κυβέρνηση που δήθεν θα έπαιζε τα νταούλια και τις αγορές που θα χόρευαν».

Αναφερόμενος σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ τόνισε ότι «κοροϊδεύουν προκλητικά το λαό. Ενώ πριν από λίγες μέρες ψήφισαν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ το μνημόνιο και τα προαπαιτούμενά του, τώρα λένε ότι δεν το θέλαμε, απλά ...αμαρτήσαμε για το παιδί μας, για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, όπως λένε». Δεν παρέλειψε να επισημάνει το ότι καμία ψήφος δεν πρέπει να εγκλωβιστεί ακόμα και σε κόμματα «μιας χρήσης που φτιάχνει το σύστημα σε μία νύχτα για να εγκλωβιστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια. Φτάνοντας σε σημείο, μέχρι και γραφικότητες τύπου Λεβέντη να τους μετατρέπει και να τους αναγορεύει σε πολιτικούς παράγοντες, για να τους χρησιμοποιεί ως μπαλαντέρ αντιλαϊκών κυβερνήσεων».

Η πρόταση του ΚΚΕ, είπε καταλήγοντας, για λαϊκή εξουσία με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, είναι η μόνη ρεαλιστική και ελπιδοφόρα πρόταση που μπορεί να βάλει τέλος στα μνημόνια και τις θυσίες που υποβάλλεται ο λαός στο βωμό του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ