Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ
Η συμπόρευση της νεολαίας με το ΚΚΕ οδηγεί σε μια ζωή με υψηλό σκοπό και όραμα

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν οι εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Κέρκυρα. Ενα πρώτο ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε ήδη στο «Ριζοσπάστη» της Τρίτης. Παραθέτουμε σήμερα ένα εκτενές απόσπασμα από την ομιλία του Δ. Γόντικα, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Χρόνο το χρόνο, το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" ρίχνει τα φώτα του στα μεγάλα εκείνα γεγονότα που καθορίζουν και οδηγούν τις εξελίξεις μπροστά και αναδείχνουν υψηλές αξίες, ιδανικά, μεγάλους σκοπούς και μεγάλα έργα που γράφονται στις σελίδες της Ιστορίας με ανεξίτηλα γράμματα. Γεγονότα που εμπνέουν, παραδειγματίζουν και αποτελούν κίνητρο στις νέες γενιές για νέα και πιο μεγάλα έργα, για νέες κατακτήσεις, για τη δικαίωση και την ολοκλήρωση του αγώνα, των θυσιών και της προσφοράς των προηγούμενων γενιών.

Πολύ εύστοχα το φετινό Φεστιβάλ έχει ως σύνθημά του: "Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες... Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές" (...) Το σύνθημα αυτό πατάει στέρεα στην πραγματικότητα και έχει ατράνταχτες αποδείξεις (...) Τα ιστορικά γεγονότα της προηγούμενης περιόδου είναι ο προάγγελος των μεγάλων ανατροπών και επαναστάσεων που ετοιμάζονται μπροστά στα μάτια μας. Το φετινό Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι αφιερωμένο στους αλύγιστους της ταξικής πάλης. Εδώ στην Κέρκυρα είναι αφιερωμένο στις φυλακές της Κέρκυρας και το Λαζαρέτο. Στους αλύγιστους της ταξικής πάλης που πέρασαν και θυσιάστηκαν σε αυτά τα κολαστήρια και τιμάμε σήμερα. Τα κολαστήρια αυτά δεν αφορούν το παρελθόν. Η ιστορία που κρύβουν δεν είναι ξεπερασμένη. Οι φυλακές των πολιτικών κρατουμένων, μελών, στελεχών και οπαδών του ΚΚΕ, στην Κέρκυρα και το Λαζαρέτο, τόπο εκτέλεσης, δολοφονίας περίπου 200 αγωνιστών, είναι ένα από τα σύμβολα της σύγχρονης ταξικής πάλης.


Από την ώρα που η εργατική τάξη άρχισε να οργανώνεται, με την ίδρυση του ΚΚΕ και κάτω από την καθοδήγησή του, σε τάξη για τον εαυτό της και διακήρυξε την πάλη των τάξεων ως το μόνο δρόμο για τη διεκδίκηση μιας καλύτερης, ανθρώπινης ζωής, ως την κατάκτηση της εξουσίας, η αστική τάξη και το κράτος της επέλεξε τότε ως κύριο μέσο την ωμή βία έως τη φυσική εξόντωση για να αναχαιτίσει την επαναστατική ορμή της.

Σε αυτήν την τιτάνια σύγκρουση και αναμέτρηση εδώ στην Κέρκυρα ανάμεσα στον παλιό κόσμο της εκμετάλλευσης και της σαπίλας και στο νέο κόσμο του σοσιαλισμού, νικητές βγήκαν οι κομμουνιστές, οι αγωνιστές του ΚΚΕ και θα βγούμε οριστικά νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές.

Με αυτήν την πίστη και τη μεγάλη αυτή κληρονομιά συνεχίζουμε σήμερα πιο έμπειροι και πιο δυνατοί καθώς το Κόμμα μας συμπληρώνει σε 3 χρόνια έναν αιώνα ζωής και δράσης. Προετοιμαζόμαστε για νέους, μεγάλους και νικηφόρους αγώνες.

Η νεολαία, τα παιδιά των εργαζομένων έχουν κάθε συμφέρον να συνταχθούν με το ΚΚΕ σε αυτόν τον αγώνα. Είναι δρόμος που οδηγεί σε μια ζωή: Με υψηλό σκοπό και όραμα. Αξιοπρεπή στάση και περηφάνια. Οσοι επιλέγουν την υιοθέτηση των θέσεων, των προτάσεων και της πολιτικής του ΚΚΕ και τη συμπόρευση με το ΚΚΕ έχουν πολλά να κερδίσουν. Θα αποκτήσουν σκοπό και περιεχόμενο στη ζωή τους, θα είναι ένα πρώτο μεγάλο βήμα στην κατάκτηση μιας ελεύθερης σκέψης και δράσης. Θα απαλλαγούν από τις ψεύτικες ελπίδες και τις εξαρτήσεις που τους δημιουργούν οι κάθε λογής πολιτικάντηδες και τα τσιράκια της εργοδοσίας. Η συμπόρευση με το ΚΚΕ είναι η μόνη επιλογή που φοβάται η εξουσία του κεφαλαίου».


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε κλίμα συγκίνησης και περηφάνιας η εκδήλωση τιμής και μνήμης στο Λαζαρέτο (2023-11-15 00:00:00.0)
Σήμερα και αύριο οι εκδηλώσεις στην Κέρκυρα (2015-09-05 00:00:00.0)
Το 41ο Φεστιβάλ στην Κέρκυρα (2015-09-01 00:00:00.0)
Εκδήλωση τιμής στο Λαζαρέτο Κέρκυρας (2009-10-31 00:00:00.0)
Καταγγέλλεται ο ανιστόρητος αντικομμουνισμός (2009-02-13 00:00:00.0)
Τιμήθηκαν οι εκτελεσμένοι αγωνιστές της Αντίστασης και του ΔΣΕ (2008-09-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ