Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ - ΗΠΑ
Πρώτη συνάντηση της διμερούς Επιτροπής αύριο

ΑΒΑΝΑ.--

Την πρώτη της συνάντηση θα έχει αύριο Παρασκευή στην Αβάνα η διμερής Επιτροπή που συγκρότησαν ΗΠΑ - Κούβα στο πλαίσιο εξομάλυνσης των σχέσεών τους. Η συγκρότηση της Επιτροπής είχε ανακοινωθεί στα μέσα του Αυγούστου, στη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης που έκανε στην κουβανική πρωτεύουσα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Τζον Κέρι, εγκαινιάζοντας τη λειτουργία της αμερικανικής πρεσβείας στη χώρα μετά από 54 ολόκληρα χρόνια.

Στη συνάντηση, επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας θα είναι ο Εντουαρντ Αλεξ Λι, αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ για τις υποθέσεις Δυτικού Ημισφαιρίου και επικεφαλής της κουβανικής αντιπροσωπείας η Ζοζεφίνα Βιδάλ Φερέιρο, επικεφαλής του τομέα για τις ΗΠΑ του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την «Γκράνμα», επίσημο όργανο της ΚΕ του ΚΚΚ, οι δυο αντιπροσωπείες αναμένεται να προσδιορίσουν την ατζέντα των θεμάτων που θα εξεταστούν σε αυτή την «αρχική φάση για την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κούβας και ΗΠΑ». Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι «η Διμερής Επιτροπή θα συζητήσει γύρω από τα νέα πεδία συνεργασίας ωφέλιμης για τις δύο χώρες, το διάλογο σε διμερή και πολυμερή ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων αυτών στα οποία υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις αλλά και ζητημάτων τα οποία εκκρεμούν μεταξύ των δύο χωρών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ