Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΕΛΕΝΗ ΜΠΕΛΛΟΥ
Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι λιθαράκι στο δρόμο της ανατροπής

Από τη συγκέντρωση στην Καλλιθέα
Από τη συγκέντρωση στην Καλλιθέα
Σε συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι Κομματικές και οι ΚΝίτικες Οργανώσεις στην Καλλιθέα μίλησε η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, την Τετάρτη το βράδυ.

Ανάμεσα στα άλλα, σημείωσε: «Υπάρχει προβληματισμός για το "τι μπορεί να περιμένει κανείς", αφού νομίζει ότι τα είδε όλα, αφού δοκίμασε και την "πρώτη φορά" κυβέρνηση της Αριστεράς, που σκόρπιζε απατηλές ελπίδες, αλλά έφερε πολύ πικρή γεύση μιας από τα ίδια αντιλαϊκής πολιτικής.

Το χειρότερο, έφερε, όπως το πρόβλεψε το ΚΚΕ, νέα παραίτηση από αγωνιστική διεκδίκηση και ελπίδα, νέο συμβιβασμό με τη λιτότητα, τη φτώχεια, έφερε νέα αποστράτευση από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Τόση σύγχυση, τόσος βουβός συμβιβασμός δεν ήρθαν μόνα τους. Δούλεψαν γι' αυτό τα επιτελεία του κεφαλαίου, χρησιμοποίησαν εφημερίδες, κανάλια, διαδίκτυο, δούλεψαν και τότε που τροφοδοτούσαν την ελπίδα στο νέο κόμμα, με το νέο και ωραίο πρόεδρο, μετά πρωθυπουργό, την αριστερή κυβέρνηση, την ίδια ώρα που έκαναν όλων των ειδών τις επιθέσεις ενάντια στο ΚΚΕ, που το επέκριναν γιατί αρνιόταν να πάρει μέρος σε "αριστερή" κυβέρνηση. Δουλεύουν και σήμερα με τον ίδιο στόχο, μιλώντας για διάψευση ελπίδων από την αριστερή - συχνά την αποκαλούν και κομμουνιστική - κυβέρνηση. Και σήμερα καλλιεργούν τη σύγχυση, βάζοντας στην ίδια πλευρά το ΚΚΕ με το κόμμα που προέκυψε από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα, σήμερα υπάρχει πρόσφατη πείρα, ότι δεν αρκεί μια κυβέρνηση να διακηρύσσει ότι είναι αριστερή, αντιμνημονιακή, αντινεοφιλελεύθερη, για να υπερασπιστεί μισθούς, συντάξεις, το εισόδημα των αυτοαπασχολουμένων. Ομως, αυτή η αρνητική πείρα δεν πρέπει να καταλαγιάσει σε απογοήτευση, να στραφεί στην αποχή.

Το ΚΚΕ καλεί τώρα, πιο πλατιά και αποφασιστικά, να μετατρέψουμε την πείρα σε βαθιά ταξική, πολιτική συνείδηση, να γίνει δύναμη για μαζική, πολιτική, ανατρεπτική δράση».

Κι επισήμανε παρακάτω: «Την επαύριο των εκλογών, με τη νέα κυβέρνηση, κανείς και καμιά δε δικαιολογείται να σκεφτεί "πάλι τα ίδια", ενώ θα έχει επιστρέψει ως ψήφος στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ ή θα έχει δοκιμάσει ή ξαναδοκιμάσει το ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι, τον Λεβέντη ή την επικίνδυνη, εγκληματική, ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Οχι, λοιπόν, άλλες αυταπάτες!

Καμιά εργατική και λαϊκή ψήφος, καμιά ψήφος νέου, νέας, οικογένειας μισθωτών και αυτοαπασχολουμένων δεν πρέπει να πάει χαμένη, να ξαναπεριπλανηθεί από το ένα κόμμα στο άλλο, γιατί πλασάρεται ως νέο, φρέσκο, με δημοκρατική ρητορεία και κάνει κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ ως "αριστερή" του πτέρυγα.

Καμιά ψήφος νέου και νέας, ανέργου, κατεστραμμένου επαγγελματία δεν πρέπει να πάει στο πιο αντιδραστικό κόμμα του αστικού πολιτικού συστήματος, τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, μόνο και μόνο γιατί λέει ότι είναι ενάντια στο σύστημα των παλιών κομμάτων ή γιατί μιλά για αγώνες λαϊκούς, ενώ επιτίθεται στο εργατικό κίνημα, στην πρωτοπορία του, το ΚΚΕ.

Είναι καιρός πολύ μεγαλύτερο τμήμα των εργαζομένων, των νέων να σκεφτεί αυτά που λέει το ΚΚΕ, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, για τη μόνη λύση, το δρόμο της ανατροπής της σάπιας καπιταλιστικής οικονομίας, στο δρόμο της εργατικής - λαϊκής εξουσίας, για τη σοσιαλιστική οικονομία.

Αύριο, η ψήφος στο ΚΚΕ είναι λιθαράκι στο δρόμο της ανατροπής, ενώ η ψήφος σε όλα τ' άλλα κόμματα ενισχύει τα εμπόδια.

Η ψήφος που δεν πηγαίνει στο ΚΚΕ, βοηθά το στόχο μιας σταθερής αντιλαϊκής, πολυκομματικής ή οικουμενικής κυβέρνησης, γιατί αυτός είναι ο στόχος σε αυτές τις εκλογές, με τα παλιά και τα νέα ή ψευτονέα κόμματα του αστικού πολιτικού συστήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ