Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ
Ισχυρό ΚΚΕ για να είναι κερδισμένος ο λαός την επόμενη μέρα

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η μαζική παρουσία των ναυτεργατών στη σύσκεψη που διοργάνωσε χτες το πρωί η Κομματική Οργάνωση Ναυτεργατών του ΚΚΕ στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ, όπου μίλησε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος. Η κατάμεστη αίθουσα, τα νέα πρόσωπα που καταγράφηκαν όπου κυριαρχούσαν οι ναυτεργάτες της νέας βάρδιας του μηχανοστασίου και της κουβέρτας, ήταν ένα δείγμα γραφής των «θετικών μηνυμάτων», όπως ειπώθηκε στη διάρκεια της συζήτησης, που έρχονται από καράβια για την ενίσχυση του ΚΚΕ, του «καθοδηγητή και οργανωτή των αγώνων μας».

Ο Χρήστος Κατσώτης επισήμανε ότι οι ναυτεργάτες έχουν πολύ πλούσια πείρα και γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καπιταλιστική ανάπτυξη στην οποία πίνουν νερό, παρά τις παραλλαγές τους, όλα τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Λαϊκή Ενότητα, το Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, και η Χρυσή Αυγή. Αγωνιούν όλοι αυτοί για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα των εφοπλιστών, των οποίων η κερδοφορία έχει χτυπήσει κόκκινο, όμως η θέση των ναυτεργατών συνεχώς χειροτερεύει με την ανεργία να καλπάζει, τη δραστική μείωση των μισθών, των συντάξεων, τις ατομικές συμβάσεις, τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία, την απληρωσιά.

«Οποια πολιτική δύναμη από αυτές ψηφίσει ο ναυτεργάτης, ο εργάτης, ο κάθε εργαζόμενος είναι βέβαιο ότι θα είναι χαμένος από χέρι την επόμενη μέρα», ανέφερε ο Χρ. Κατσώτης, προσθέτοντας ότι «όποιο κόμμα δεν αμφισβητεί την κυριαρχία του μεγάλου κεφαλαίου, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των μονοπωλίων, στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, στα καράβια, όποιο κόμμα δεν αμφισβητεί τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, είτε προβάλλει εθνικό νόμισμα ή ευρώ, είτε το θέλει είτε όχι, "μοιραία", θα ακολουθήσει τέτοια μέτρα σε βάρος των εργαζομένων».

«Στις 21 Σεπτέμβρη, είναι βέβαιο ότι δεν θα αλλάξει χέρια η εξουσία, όμως μπορεί με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, να γίνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά για την οργάνωση της πάλης, για την ανάκτηση των απωλειών, για τη συγκρότηση της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας, που θα προετοιμάσει τη ρήξη και ανατροπή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μια αποκαλυπτική συζήτηση στη Βουλή για την κρουαζιέρα (2017-07-02 00:00:00.0)
Συντονισμένη επίθεση σε ναυτεργάτες και νησιώτες (2009-01-23 00:00:00.0)
Εκβιάζουν τους ναυτεργάτες και τους νησιώτες (2008-10-08 00:00:00.0)
Ατέλειωτα ωράρια χωρίς στιγμή ανάπαυσης (2007-07-25 00:00:00.0)
Κομπάζουν χαιρέκακα (2006-07-18 00:00:00.0)
Ενισχύεται η ασυδοσία των εφοπλιστών (2001-06-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ