Κυριακή 13 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 41ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη

Μήνυμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ στάλθηκε από τους χιλιάδες νέους της δουλειάς και των θρανίων, που μαζί με χιλιάδες εργατοϋπαλλήλους, μικρούς επαγγελματίες και αγρότες, γυναίκες, συμμετείχαν στις τριήμερες εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» και κορυφώθηκαν χτες βράδυ με τη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση, όπου μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

(Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα θα δημοσιευθεί στον «Ριζοσπάστη» σε επόμενο φύλλο).

Η ολοκλήρωση των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ συνέπεσε με την ένταξη στην τελική ευθεία για τη μάχη των εκλογών.

Ετσι, αντικειμενικά, στο κέντρο της προσοχής, την Παρασκευή, βρέθηκε η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη Β' Σκηνή, για τις πολιτικές εξελίξεις. Ο Σάκης Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης και ο Γιώργος Μαργαρίτης, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας, μίλησαν για το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών, για την προσπάθεια της αστικής τάξης και των κομμάτων της να εγκλωβίσει το λαό στο μονόδρομο της ΕΕ, το μονόδρομο των θυσιών για την κερδοφορία των μονοπωλίων. Αποδόμησαν τις δήθεν «εναλλακτικές» προτάσεις που καταθέτουν για την παραγωγική ανασυγκρότηση, για αναδιανομή του πλούτου, επιστροφή στην εθνική παραγωγή, δυνάμεις που ανήκουν σε όλο το πολιτικό φάσμα, από τη φασιστική ΧΑ μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ Νο 2 ή άλλες δυνάμεις που μιλάνε στο όνομα της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.

Και κάλεσαν το λαό να αντιμετωπίσει τους εκβιασμούς και τα εμπόδια που στήνονται μπροστά τους, ενισχύοντας το ΚΚΕ.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης σημείωσε ότι «οι εργαζόμενοι, ο λαός μας ένα πράγμα έχουν να φοβηθούν: τη συνέχιση, την ολοκλήρωση, το θρίαμβο ετούτης της ολομέτωπης επίθεσης του κεφαλαίου ενάντια στον κόσμο της εργασίας. Την ολοκλήρωση των μνημονίων και των πολιτικών που βρίσκονται πίσω από αυτά.

Η ψήφος στο ΚΚΕ σηματοδοτεί τη σπουδαία αλλαγή. Οσοι κάνουν το βήμα αυτό, όσοι ρίξουν την ψήφο τους στο ΚΚΕ - κι ας έχουν μύριες όσες αντιρρήσεις σε άλλα επουσιώδη - αρχίζουν να βλέπουν τα όσα συμβαίνουν με τρόπο διαφορετικό. Δε χρειάζονται μια οθόνη και κάποια παράθυρα για να τους παρερμηνεύουν καθημερινά τον κόσμο. Γνωρίζουν πλέον, καταλαβαίνουν πως αλλού ο κόσμος ο φτιαχτός, ο ψεύτικος, ο φοβικός και αλλού τα δικά τους συμφέροντα, το δικό τους μέλλον. Βλέπουν με τα μάτια των εργαζομένων, μετρούν τον κόσμο με τα συμφέροντα, με τις ανάγκες των πολλών, όχι των λίγων.

Και ο κόσμος αρχίζει να αλλάζει μέσα απ' αυτό».

Ο Σάκης Βαρδαλής σημείωσε ότι οι εκβιασμοί, η τρομοκρατία και άλλα εμπόδια που βάζουν οι πολιτικοί εκπρόσωποι της αστικής τάξης, μπορούν να αντιμετωπιστούν με την αξιοποίηση της γνώσης - ως αναντικατάστατου όπλου - από τα ίδια τα λαϊκά στρώματα.

«Από 'δω προκύπτει και η ανάγκη συζήτησης με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα - σήμερα και στις εθνικές εκλογές - της πολιτικής πρότασης του Κόμματος», είπε.

Και πρόσθεσε πως η τρομοκρατία, οι εκβιασμοί ευδοκιμούν εκεί που δεν υπάρχει οργάνωση, εκεί που οι εργαζόμενοι νιώθουν μόνοι τους απέναντι στην αυθαιρεσία, την τρομοκρατία του εργοδότη. «Αρα, σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων παίζει και η κατάσταση του εργατικού και γενικότερα του λαϊκού κινήματος. Η σημερινή του κατάσταση εξηγεί γιατί τα ψευτοδιλήμματα, η τρομοκρατία, ο φόβος πιάνουν τόπο». Και σημείωσε την ανάγκη να βγει δυνατό το ΚΚΕ, γιατί και αύριο πιο αποφασιστικά θα είναι το στήριγμα του λαού στην αναμέτρηση με τη «χορωδία των εκβιαστών», που αποτελείται απ' όλα τα άλλα κόμματα και έχει μαέστρους την ΕΕ, την Κομισιόν, το ΔΝΤ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο πλευρό των εργαζομένων της «ΣΙΔΕΝΟΡ» (2019-07-02 00:00:00.0)
Πλούσια δραστηριότητα ενόψει ΔΕΘ (2018-08-31 00:00:00.0)
Μία ακόμα διακρατική συμφωνία για τα συμφέροντα των μονοπωλίων (2017-07-05 00:00:00.0)
Πολίχνη (2015-01-21 00:00:00.0)
"Εμπρός μαρς Αριστερά" (1999-05-25 00:00:00.0)
Δραστηριότητες της ΚΟΘ του ΚΚΕ (1999-04-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ