Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Συναντήθηκαν Αναστασιάδης - Ακιντζί

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

«Οι ηγέτες είναι ενθαρρυμένοι από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, εντούτοις αναγνωρίζουν τη σκληρή δουλειά που ακόμη έχει να γίνει» σημείωνε μεταξύ άλλων η δήλωση που διάβασε ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Εσπαν Μπαρθ Αϊντε, μετά τη νέα συνάντηση που είχαν χτες ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο ηγέτης του ψευδοκράτους.

Στη συνάντηση «έγινε μια συνολική ανασκόπηση» και καταγράφτηκαν συγκλίσεις και αποκλίσεις, όπως εξήγησε ο Ν. Αναστασιάδης, «ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να επικεντρωθούμε με εντατικό ρυθμό στην, κατά το δυνατόν, δημιουργία συνθηκών που να μας επιτρέπουν να μιλάμε για συνολικές συγκλίσεις». Ο ίδιος αναγνώρισε ότι «υπάρχουν και προβλήματα», προσθέτοντας πως «η αποφασιστικότητά μας είναι να δουλέψουμε με εντατικούς ρυθμούς και καλή διάθεση, προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να εξευρεθεί μια αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες συμφωνία».

Οπως είχε εξηγήσει ο Κύπριος ηγέτης σε δηλώσεις του την Κυριακή, στη διάρκεια μνημόσυνου για πεσόντες στη διάρκεια της τουρκικής εισβολής, «μέσα από το διάλογο που διεξάγουμε, επιδιώκουμε τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα κράτος με νέα ομοσπονδιακή δομή. Ενα κράτος με δύο περιφέρειες, όπου εφαρμόζοντας την αρχή της πολιτικής ισότητας, όπως ορίζεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, θα έχουν τον πρώτο λόγο οι δύο κοινότητες, η κάθε μία στη δική της περιφέρεια...».

Σήμερα, ο Κύπριος ηγέτης αναμένεται να συναντήσει την Αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών, Βικτόρια Νούλαντ, που έφτασε χτες στη Λευκωσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ