Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ
«Ξαναζεσταμένη» σοσιαλδημοκρατική «σούπα» με Κόρμπιν

Ο νέος ηγέτης των Εργατικών
Ο νέος ηγέτης των Εργατικών
ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Στο πρόσωπο του 66χρονου Τζέρεμι Κόρμπιν που εξελέγη το Σάββατο με 59,5% στην ηγεσία του βρετανικού Εργατικού Κόμματος, μέρος των ευρωπαϊκών συγκροτημάτων του αστικού Τύπου άρχισε να σερβίρει την ξαναζεσταμένη σούπα της σοσιαλδημοκρατίας για «νέο» τάχα φιλολαϊκό «άνεμο αλλαγής» στη Βρετανία και στην Ευρώπη. Παρόμοιο με τον «αέρα αλλαγής» που φυσούσε και επί εκλογής του Γάλλου Σοσιαλιστή Προέδρου Φρανσουά Ολάντ...

Ομως, όσο και να προσπαθούν, δύσκολα μπορούν να κρύψουν την αλήθεια, αφού κομβικά σημεία της πολιτικής του νέου ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βρετανία μαρτυρούν πως παραμένει ο νέος εκφραστής των παλιών, γνωστών συμφερόντων της αστικής τάξης. Η Χίλαρι Μπεν, για παράδειγμα, που διορίστηκε από τον Κόρμπιν στη θέση της «σκιώδους» υπουργού Εξωτερικών έσπευσε να δηλώσει ότι οι Εργατικοί θα κάνουν εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ «ανεξαρτήτως των συνθηκών». Ο Κόρμπιν δηλώνει ακόμα ως υπέρμαχος της εξόδου της Βρετανίας από το ΝΑΤΟ.

Επίσης, στελέχη των Εργατικών του Κόρμπιν που προσπάθησαν να παραπλανήσουν κάνοντας δηλώσεις περί δήθεν επανακρατικοποίησης των βρετανικών σιδηροδρόμων και κάποιων τραπεζών, περί «μεγάλης φορολόγησης» των πλουσίων ή «πυρηνικού αφοπλισμού», όπως ο «σκιώδης» υπουργός Οικονομικών, Τζον ΜακΝτόνελ.

Στην πράξη, πάντως, εάν και όταν, επανέλθουν οι κατ' όνομα Εργατικοί στην εξουσία είναι σχεδόν βέβαιο πως θα ακολουθήσουν την πεπατημένη, «αναπροσαρμόζοντας» τις προεκλογικές υποσχέσεις με βασικό γνώμονα τα συμφέροντα όσων αστών τους υποστηρίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ