Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Διπλή βομβιστική επίθεση αντικαθεστωτικών σε εργατικές συνοικίες της βορειοανατολικής συριακής πόλης Χάσακε προκάλεσε χτες το θάνατο τουλάχιστον 26 πολιτών (ανάμεσά τους και αρκετά γυναικόπαιδα) και τον τραυματισμό πάνω από 40 άλλων.

Η συριακή τηλεόραση, μεταδίδοντας εικόνες από τη συνοικία Αλ Μαχάτα, όπου έγινε η μία από τις δύο βομβιστικές εκρήξεις, κατέγραψε τη δημιουργία μεγάλου κρατήρα στο χώρο της επίθεσης και την κατάρρευση διώροφου κτιρίου από το ισχυρό ωστικό κύμα.

Οι ΗΠΑ παρακολουθούν τους Ρώσους

Το ίδιο 24ωρο, εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε πως Ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι που έχουν μεταβεί τις τελευταίες μέρες στη Λατάκεια της Συρίας, επιδιώκουν την κατασκευή νέας αεροπορικής επιχειρησιακής βάσης. Σημείωσε ότι από την περασμένη βδομάδα «υπάρχει μία σταθερή ροή» ανθρώπων και στρατιωτικού εξοπλισμού και υλικού από τη Ρωσία στην περιοχή, αποφεύγοντας ωστόσο να αποκαλύψει άλλα στοιχεία από αυτά που έχουν ήδη συγκεντρώσει οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Ωστόσο, δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι, μιλώντας στο Ρόιτερς υπό τον όρο ανωνυμίας, υποστήριξαν ότι οι Ρώσοι χτίζουν σταθερά νέες θέσεις άμυνας υπέρ του συριακού στρατού στην περιοχή, ενισχύοντάς τον μεταξύ άλλων με επτά ρωσικά άρματα μάχης Τ-90 και σημαντικές μονάδες πυροβολικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ