Τετάρτη 4 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Μουσική
«Σεργιάνι» με ελληνικά τραγούδια

«Ο Ηλιος της Νύχτας» από τον Δ. Σαββόπουλο και την Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής
«Ο Ηλιος της Νύχτας» από τον Δ. Σαββόπουλο και την Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής
Τέσσερις παραγωγές περιλαμβάνει η καλοκαιρινή πρόταση της Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής (ΚΟΕΜ), οι οποίες σφραγίζουν τη συνεργασία της ορχήστρας (για πρώτη φορά) με τρεις γνωστούς συνθέτες, τους Διονύση Σαββόπουλο, Ηλία Ανδριόπουλο και Βασίλη Δημητρίου. Οι νέες παραγωγές πρωτοπαρουσιάζονται στο κοινό αυτό το μήνα. Η αρχή θα γίνει αύριο (9.30 μμ) από τη Λάρισα (Κηποθέατρο Αλκαζάρ), όπου η ΚΟΕΜ (υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Λάρισας) θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με τραγούδια του Βασίλη Δημητρίου, υπό τον τίτλο «Σεργιάνι στον Παράδεισο». Τραγουδούν οι: Σταμάτης Κόκκοτας, Κωνσταντίνα, Μιχάλης Δημητριάδης και Μαρία Κατινάρη. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο ίδιος ο συνθέτης. Την Παρασκευή (9.30 μμ) η ΚΟΕΜ θα παρουσιάσει στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας Βόλου (υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Ν. Ιωνίας) δύο δημοφιλείς κύκλους τραγουδιών του Ηλία Ανδριόπουλου: «Γράμματα στον Μακρυγιάννη» και «Λαϊκά Προάστια», με μαέστρο τον συνθέτη, ερμηνευτές τους: Μαρία Δημητριάδη, Βασίλη Λέκκα και Ελένη Δήμου και αφηγητή τον Αλέξη Κωστάλα.

Θ' ακολουθήσει η συναυλία της ΚΟΕΜ, στις 8/7 (9.30μμ), στη Ρεματιά Χαλανδρίου (υπό την αιγίδα του «Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου». Με μαέστρο τον Σταύρο Ξαρχάκο θα παρουσιάσει το έργο του «Τσιτσάνη Διάλογοι», καθώς και τον «Επιτάφιο» των Γ. Ρίτσου - Μ. Θεοδωράκη, σε διασκευή του Στ. Ξαρχάκου. Τραγουδά η Μαρία Σουλτάτου.

«Ο Ηλιος της Νύχτας» του Διονύση Σαββόπουλου αποτελεί μια επιλογή από τα ωραιότερα τραγούδια του συνθέτη, ειδικά ενορχηστρωμένα για την ΚΟΕΜ. Η πρεμιέρα του έργου θα γίνει στις 11/7 (9.30μμ), στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας (υπό την αιγίδα της ΔΕΠΑΠ). Θα τραγουδήσουν ο Δ. Σαββόπουλος και η Νατάσσα Φλουρή. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο συνθέτης, που για πρώτη φορά χρησιμοποιεί το μπουζούκι σε πρωταγωνιστικό ρόλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ