Τετάρτη 4 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εντός κι εκτός
  • Η «Πειραματική Σκηνή της "Τέχνης"» βρίσκεται στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας, προσκεκλημένη στη «Συνάντηση Νέου Ευρωπαϊκού Θεάτρου», που διοργανώνει το «Κέντρο Δημιουργίας, Αναζήτησης και Κουλτούρας». Ο θίασος θα παρουσιάσει (5/7) «Οδύσσεια» σε σκηνοθεσία Κόλιν Χάρις. Η παράσταση θα παιχτεί και στο Παντέρνο (περίχωρα του Μιλάνου), στα πλαίσια του φεστιβάλ «Αρχαίοι Ελληνες, οι σύγχρονοί μας», που διοργανώνει το θέατρο «Στούντιο Νοβεσέντο».
  • Στο θέατρο «Σμαρούλα Γιούλη» αύριο (9.30μ.μ.) θα δοθεί η επίσημη παράσταση του...«αστυνομικού απρόοπτου», όπως χαρακτηρίζεται το έργο του Ρομπέρ Τομά «Ρούμι, λεμόνι και λευκό κρασί». Το έργο σκηνοθέτησε ο Μανούσος Μανουσάκης.
  • Ο θίασος «Μπουφόνοι», δίνει παραστάσεις δρόμου στο κέντρο της Αθήνας με ένα επίκαιρο έργο και σύνθημα «Λεφτά, λεφτά, ξέχνα τα διλήμματα τα υπαρξιακά». Κείμενα - σκηνοθεσία Βίλη Σωτηροπούλου, σκηνικά Μαρία Καραθάνου, κοστούμια Σπύρος Κωνσταντόπουλος. Παίζουν Αθηνά Αξιώτου, Σαπφώ Λιόλη, Αλέξης Μαρτζούκος, Σόνια Περλέγκα, Γιώργος Σιαδήμας, Μαργαρίτα Στεργίου, Βίλη Σωτηροπούλου. Θα δοθούν παραστάσεις: σήμερα πλ. Μητροπόλεως (7μ.μ.), 5/7 πλ. Καπνικαρέας (7μ.μ.), 6/7 πλ. Καπνικαρέας 11π.μ..
  • Στο 2ο Φεστιβάλ Τρίπολης συμμετέχει και το «Θέατρο του Δρόμου», το οποίο θα παρουσιάσει αύριο (9.30μ.μ.) την παράσταση «Ντουέτο με έναν», με κείμενα του Καρλ Βάλεντι και σκηνοθεσία Νίκου Χατζηπαπά.
  • Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού της Ν. Υόρκης, το οποίο προβάλλει κυρίως ελληνικά θεατρικά έργα, θα ανεβάσει (13-17/7) το έργο του δρ. της Φιλοσοφικής του πανεπιστημίου Αθηνών και συγγραφέα Τάκη Αντωνίου «Συντέλεια». Το έργο που αναφέρεται στην ανθρώπινη ύπαρξη, την πράξη και την απραξία της, θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Λ. Λοϊζίδη, μουσική Κ. Παλιατσάρα, σκηνικά - κοστούμια Κ. Παναγιωτίδη. Παίζουν: Γ. Σπανόπουλος, Μ. Δημητριάδου, Λ. Ξανθοπούλου, Δ. Αλεξίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ