Τετάρτη 4 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΠΟ
«Τέλος στην ομηρία. Μόνιμη εργασία»

Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα

«Τέλος στην ομηρία. Μόνιμη εργασία». Αυτό και πάλι θα βροντοφωνάξουν σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, έξω από το ΥΠΠΟ, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα, οι έκτακτοι υπάλληλοί του, πραγματοποιώντας από τις 11.30πμ έως τις 2.30μμ και νέα τρίωρη στάση εργασίας, όπως έχουν αποφασίσει σε Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ. Τρεις σχεδόν μήνες αγωνίζονται οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ, όχι μόνο ενάντια σε ένα «τριτοκοσμικό» εργασιακό καθεστώς, που θέλει τους εργαζόμενους «ομήρους», «παίγνια» μιας πολιτικής ψηφοθηρικών προσλήψεων, «χέρια» κατακερματισμένα, που, χωρίς δικαιώματα, θα παράγουν όσο, όπως και ό,τι εξυπηρετεί την κυβερνητική πολιτική. Αγωνίζονται και ενάντια στην ομηρία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Κληρονομιά, την οποία η κυβέρνηση μεταβάλλει όλο και περισσότερο σε βορά των ιδιωτικών συμφερόντων, ιδιαίτερα με τα «Ολυμπιακά Εργα». Το πρόβλημα θα είχε λυθεί αν η κυβέρνηση δεν τους ενέπαιζε, αν έκανε δεκτό το υπόμνημα που κατέθεσε (27/6/2001) η Επιτροπή Αγώνα στον Πρόεδρο της Βουλής και τους βουλευτές όλων των κομμάτων.

Συγκεκριμένα, οι συμβασιούχοι διεκδικούν:

  • Διεύρυνση και άμεση ψήφιση, στο προτεινόμενο από το ΥΠΠΟ, σ.ν. για τα «Ολυμπιακά Εργα» του άρθρου 20, παρ. 4 «περί αυτεπιστασίας», για να υπαχθούν στη ρύθμιση όλοι οι εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟ και στα εποπτευόμενα από αυτό Ν.Π. και όχι μόνο οι εργαζόμενοι σε ανασκαφές και αναστηλώσεις.
  • Να μην ισχύσουν οι περιορισμοί του Ν.2839/2000, του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α, για τα δίμηνα κενά και τα είδη των συμβάσεων.
  • Το προσωπικό που δεν καλύπτεται από τις προτεινόμενες τροποποιήσεις του προαναφερόμενου νόμου, να απορροφηθεί, βάσει της προϋπηρεσίας, στις νέες οργανικές θέσεις (3.700) που προβλέπονται για το ΥΠΠΟ. Να συσταθούν επιπλέον οργανικές θέσεις για προσωπικό των κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ και να διευρυνθούν τα όρια ηλικίας για όλους τους κλάδους.
  • Αμεση απόσυρση της ρύθμισης για τον «εθελοντισμό» στη φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων και εξυπηρέτησης των επισκεπτών, που προτείνει το σ.ν. για τα «Ολυμπιακά Εργα», αρ. 20, παρ. 20.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ