Κυριακή 4 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
«Χείμαρροι γινήκαμε για μια νέα ζωή»

CD με τραγούδια που γράφτηκαν και τραγουδήθηκαν στις γυναικείες φυλακές Αβέρωφ θα κυκλοφορήσει στο Φεστιβάλ

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ, στο πλαίσιο του 41ου Φεστιβάλ, προχώρησε στην παραγωγή ενός CD με επανεκτελέσεις και διασκευές τραγουδιών, που γράφτηκαν και τραγουδήθηκαν στις γυναικείες φυλακές Αβέρωφ. Το CD θα διατίθεται και τις τρεις μέρες των εκδηλώσεων στο χώρο του πάρκου «Τρίτση».

Ανάμεσα στα τραγούδια του υπάρχουν «Το τραγούδι των μελλοθανάτων», «Οι γιαγιές μαθαίνουν γράμματα», «Μακριά απ' τον ελεύθερο αέρα», «Φοίνικας», «Ισμήνη» και πολλά άλλα... Καθένα από τα παραπάνω έχει τη δική του μοναδική ιστορία. Περιγράφει τη ζωή τους στη φυλακή, τις δύσκολες στιγμές που έζησαν, τους αποχαιρετισμούς τους πριν φύγει κάποια συντρόφισσά τους για εκτέλεση, τον αποχαιρετιστήριο χορό στο φοίνικα, την επιμονή τους να μην υποκύψουν στα βασανιστήρια, τη λαχτάρα τους και τη μεγάλη τους αγάπη για τη ζωή, για να έρθουν καλύτερες μέρες, τη νίκη τους απέναντι στις προσπάθειες του αστικού κράτους να τις καθυποτάξει.

Αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτές που αποτελούν έως σήμερα πηγή έμπνευσης, αφού για την ανάσταση του λαού όλα τα έδωσαν, κάθε στιγμή. Τα τραγούδια τους αποτελούν ντοκουμέντο μνήμης, συντροφικότητας και περηφάνιας, ύμνο στη ζωή και στον αγώνα, δίδαγμα αξιοπρέπειας απέναντι στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Η ηχογράφηση των τραγουδιών έγινε στο στούντιο του Στεκιού Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ.

Την Πέμπτη, 8 Οκτώβρη, στις 20.00, στο Στέκι του Πολιτισμού (στο θεατράκι του πάρκου) θα γίνει η παρουσίαση του δίσκου. Η παρουσίαση του δίσκου θα περιλαμβάνει ακόμα και χοροθεατρικά δρώμενα από 12 νέες χορεύτριες και ηθοποιούς. Τα δρώμενα βασίζονται σε ποιήματα, γράμματα των φυλακισμένων γυναικών, αλλά κι άλλο πλούσιο υλικό με στοιχεία για τη ζωή τους μέσα στις φυλακές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ