Τρίτη 13 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Αθώωση του αστυνομικού στο Κλίβελαντ

OYAΣΙΓΚΤΟΝ.--

Το ζήτημα της οπλοχρησίας και της ένοπλης βίας στις ΗΠΑ, είτε από αστυνομικούς είτε από πολίτες, επανήλθε στο προσκήνιο αμερικανικών ΜΜΕ το Σαββατοκύριακο με αφορμή δύο διαφορετικά, αλλά εξίσου ενδεικτικά, περιστατικά.

Το Σάββατο, ειδησεογραφικά δίκτυα του Κλίβελαντ, επικαλούμενα δικαστικές πηγές, μετέδωσαν έκθεση «ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων», η οποία δικαίωνε (!) το θανάσιμο πυροβολισμό κατά του 12χρονου Αφροαμερικανού Ταμίρ Ράις, τον περασμένο Νοέμβρη, σε πάρκο της πόλης, από τον δόκιμο αστυνομικό Τιμ Λόχμαν, ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος, μόνο και μόνο επειδή το παιδί κρατούσε στο χέρι ένα ψεύτικο πιστόλι - παιχνίδι και «στόχευε» τους περαστικούς. Η έκθεση των «ειδικών» που δικαιώνει τον λευκό αστυνομικό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο Κλίβελαντ αλλά και σε οργανώσεις για τα δικαιώματα των μαύρων Αμερικανών που δραστηριοποιούνται και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ.

Την Κυριακή, άγνωστος πυροβόλησε θανάσιμα τον 31χρονο αστυνομικό Τέρενς Ολριτζ στο Μέμφις του Τενεσί, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας, και ξεψύχησε λίγη ώρα αργότερα κατά τη διακομιδή του σε νοσοκομείο της περιοχής. Ενας ύποπτος συνελήφθη, ενώ δεν έγιναν γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες της δολοφονίας, που ήταν η τέταρτη περίπτωση φόνου σε βάρος αστυνομικού στο Μέμφις τον τελευταίο χρόνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ