Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σημεία και τέρατα σε «σωματείο» της Θεσσαλονίκης

Αποκαλυπτική καταγγελία της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ για το πώς διαμορφώνονται οι συσχετισμοί στο κίνημα

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή της, αποκαλύπτει πώς «μαγειρεύονται» οι συσχετισμοί, ενόψει του συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, που θα γίνει στις 12 Νοέμβρη, με αφορμή τις αρχαιρεσίες στο Σωματείο Εργαζομένων στα κέντρα διασκέδασης «Το Ρόδον».

Πρόκειται για ένα σωματείο - σφραγίδα, παράρτημα της βιομηχανίας παραγωγής νόθων αντιπροσώπων, που όσο ήταν στα χέρια της ΠΑΣΚΕ, σε συνεννόηση με τους εργοδότες, έπαιρνε λίστα εργαζομένων στα κέντρα διασκέδασης, κατάρτιζε μητρώο μελών και «ψήφιζαν» οι εργαζόμενοι χωρίς να το ξέρουν!

Με αυτόν τον τρόπο, έστελνε τέσσερις αντιπροσώπους στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Οι επώνυμες καταγγελίες από εργαζόμενους ότι ουδέποτε γράφτηκαν στο σωματείο και άρα ουδέποτε ψήφισαν, δεν συγκίνησαν ούτε την Ομοσπονδία Επισιτισμού - Τουρισμού που ελέγχεται από την ΠΑΣΚΕ.

Το σωματείο αυτό, το τελευταίο διάστημα, πέρασε στα χέρια του ΜΕΤΑ (συνδικαλιστικές δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ) με μετατοπίσεις στελεχών από την ΠΑΣΚΕ. Η παρέμβαση στελεχών του ΠΑΜΕ και μελών της διοίκησης του ΕΚΘ στο χώρο που διεξάγονταν πρόσφατα οι εκλογές αποκάλυψε ότι:

-- Οι αρχαιρεσίες θα ξεκινούσαν με το ίδιο μητρώο μελών που χρησιμοποιούσε η ΠΑΣΚΕ, με μέλη ακόμα και εκείνους τους εργαζόμενους που είχαν προηγουμένως κάνει τις καταγγελίες.

-- Δεν είχε γίνει εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και ούτε καν είχε εκλεγεί εφορευτική επιτροπή.

-- Τα δύο άτομα που είχαν στήσει την κάλπη, παραβάν και ψηφοδέλτια ήταν γνωστά μέλη του εργοδοτικού σωματείου των εργαζομένων στην εταιρία ISS (που και αυτό πέρασε στα χέρια του ΜΕΤΑ από την ΠΑΣΚΕ) που πρωτοστατούν στην τρομοκράτηση των εργαζομένων στην εργολαβία καθαριότητας, για να μην αντιδρούν στην απληρωσιά και τις περικοπές. Μάλιστα, με την εμφάνιση των στελεχών του ΠΑΜΕ και με εμφανές το παραβάν, την κάλπη, τα ψηφοδέλτια και μπροστά στον δικαστικό αντιπρόσωπο, προφασίζονταν ότι δεν διεξάγονταν στο χώρο αρχαιρεσίες!

-- Τα πέντε στο σύνολο άτομα που παρουσιάστηκαν για να ψηφίσουν, δεν είχαν καμία σχέση με το χώρο που εκπροσωπεί το σωματείο.

-- Τα στελέχη του ΜΕΤΑ και επικεφαλής της όλης αυτής υπόθεσης, με την εμφάνιση των μελών του ΠΑΜΕ εξαφανίστηκαν και δεν επανεμφανίστηκαν έως το τέλος της διαδικασίας, ούτε αυτοί ούτε κανείς άλλος για να ψηφίσει.

-- Στο ψηφοδέλτιο, υποψήφιος ήταν στέλεχος του ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ ή ΛΑΕ, ποιος ξέρει...), μέλος της διοίκησης και της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΚΘ, αλλά και εργαζόμενος στην ΕΥΑΘ, που ως υποψήφιος και εκεί δεν εκλέχτηκε αντιπρόσωπος για το συνέδριο του ΕΚΘ.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σημειώνει ότι όσο τα σωματεία είναι στα χέρια του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, θα διαμορφώνονται συσχετισμοί και πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ που θα υπογράφουν την καταδίκη των εργαζομένων. Καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την τύχη στα χέρια τους. Να παλέψουν για ένα μαζικό, ταξικά προσανατολισμένο συνδικαλιστικό κίνημα. Συνδικάτα μαζικά, δημοκρατικά, αγωνιστικά, στα χέρια των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών και του κράτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ