Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΟΙ - ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΟΙ
«Μας κλείνουν στα σπίτια μας... »

Κινητοποίηση χτες στη Βουλή και στο Μέγαρο Μαξίμου

Η διαδήλωση έξω από τη Βουλή
Η διαδήλωση έξω από τη Βουλή
Κινητοποίηση στη Βουλή και στο Μέγαρο Μαξίμου έκαναν χτες παραπληγικοί και κινητικά ανάπηροι, διαμαρτυρόμενοι για τις μειώσεις στις συντάξεις και τα επιδόματα αναπηρίας, για τις άγριες περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης για την Πρόνοια κατά 50%, για τις πληρωμές των ασθενών. Την κινητοποίηση διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ) και συμμετείχε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ). Τη στήριξή του ΚΚΕ εξέφρασε ο Σάκης Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών παρέδωσε υπομνήματα στον Α' αντιπρόεδρο της Βουλής, Τ. Κουράκη και στην κυβερνητική εκπρόσωπο, Ολγα Γεροβασίλη, οι οποίοι εξέφρασαν τη ...συμπάθειά τους, αλλά όπως αναμενόταν, δε δεσμεύτηκαν για τίποτα.

«Βγαίνουμε στο δρόμο γιατί τα μέτρα που προβλέπονται και στο 3ο μνημόνιο είναι "καρμανιόλα", τα ΚΕΠΑ είναι "σφαγεία" για τα δικαιώματά μας. Ζητάμε να ζούμε αξιοπρεπώς, χωρίς πληρωμές σε φάρμακα, θεραπείες και υγειονομικό υλικό, να υπάρχουν σύγχρονες δημόσιες και δωρεάν δομές», είπε στον «Ρ» ο Γιώργος Κοματάς, μέλος του ΔΣ του ΠΑΣΠΑ και της ΣΕΑΑΝ. «Με τα 700 ευρώ το μήνα του επιδόματος παραπληγικών ζούμε εγώ, η μητέρα μου και ο 16χρονος γιος μου. Κάθε μήνα κόβεται λίγο - λίγο...», λέει η Ναταλία Πουπουλίδου.

Ο Χάρης Μπακάλης και ο Θανάσης Γκίκας κάνουν πρωταθλητισμό στην επιτραπέζια αντισφαίριση και όπως λένε, «σήμερα αφήσαμε την προπόνηση και βγήκαμε στο δρόμο»:

«Εδώ και μήνες έχουμε συνεχείς μειώσεις στα επιδόματα, στις συντάξεις. Βγήκα στη σύνταξη το Γενάρη και μέχρι να πάρω το συνολικό ποσό, μου έκοψαν 200 ευρώ από τη σύνταξη και 80 ευρώ από το παραπληγικό επίδομα, επειδή συνδέθηκε το παραπληγικό με τη σύνταξη, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ. Με τον Κανονισμό του ΕΟΠΥΥ έχουν μειωθεί οι παροχές Υγείας, πληρώνουμε για τα καρότσια μας. Μας στερούν την αυτονομία, μας κλείνουν στο σπίτι», λέει ο Χ. Μπακάλης και ο Θ. Γκίκας συμπληρώνει:

«Πρόσφατα πλήρωσα τα 2/3 της αξίας του αναπηρικού αμαξιδίου. Εκοψαν το επίδομα για τα αναπηρικά αυτοκίνητα - 330 ευρώ το δίμηνο. Το ίδιο έχει συμβεί και σε άλλες κατηγορίες αναπήρων, που χρειάζονται μαξιλάρια κατακλίσεων, νοσοκομειακά κρεβάτια κ.ά. Τον 21ο αιώνα οι ανάπηροι βγαίνουν στους δρόμους για τα αυτονόητα! Τα ΑμεΑ χρειάζονται συνοδούς, βοηθούς, υποστήριξη. Για τα πάντα πληρώνουμε».

«Ο κρατικός προϋπολογισμός για την Πρόνοια μειώθηκε κατά 50%, επομένως θα έχουμε περικοπές σε όλα. Το θέμα δεν είναι να βρουν "ισοδύναμα" για να μην κόψουν από τους ανάπηρους, γιατί τον ανάπηρο τον φροντίζει μια οικογένεια, η οποία "στενάζει". Οι περικοπές για την Υγεία και την Πρόνοια πλήττουν τους πάντες, προκειμένου να μη θιγούν τα κέρδη των τραπεζών, των επιχειρηματικών ομίλων. Μας στέλνουν στο πεζοδρόμιο, εμείς διαλέγουμε να αγωνιζόμαστε και όχι να ζητιανεύουμε», τονίζει η Ντίνα Μπόμπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ