Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Πετυχημένο το Διεθνές Συνέδριο στις Βρυξέλλες

Στιγμιότυπο από τις εργασίες του Συνεδρίου
Στιγμιότυπο από τις εργασίες του Συνεδρίου
Βήμα στο συντονισμό και την κοινή δράση κόντρα στις πολυεθνικές και τα μονοπώλια του κλάδου αποτελεί το Διεθνές Συνέδριο Συνδικάτων Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικής και Τηλεφωνικών Κέντρων που έγινε στις 19 Οκτώβρη στις Βρυξέλλες. Το Συνέδριο φιλοξενήθηκε σε αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου, ύστερα από πρόσκληση του μη εγγεγραμμένου ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλου.

Στο Συνέδριο, μαζί με την ανταλλαγή πείρας από τους αγώνες των εργαζομένων σε χώρες όπως η Ισπανία, το Καζακστάν, η Τουρκία, η Γαλλία κ.α., αναπτύχθηκαν οι προβληματισμοί και η ανάδειξη σημαντικών προκλήσεων για τα αγωνιστικά συνδικάτα. Κυριάρχησαν ζητήματα όπως η προώθηση της αντεργατικής πολιτικής της ΕΕ, «Ευρώπη 2020» που εξειδικεύεται στις Τηλεπικοινωνίες μέσω της «Ψηφιακής Ατζέντας 2020», η επίθεση στο δικαίωμα στην απεργία, οι νέου τύπου απεργοσπαστικοί μηχανισμοί (π.χ. ψηφιακή απεργοσπασία), εμπόδια στη συνδικαλιστική οργάνωση, νέοι κίνδυνοι για την υγεία των εργαζομένων από την εντατικοποίηση κ.ά.

Το Συνέδριο κατέληξε σε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, πρωτοβουλίες και καμπάνιες για την οργάνωση των εργαζομένων του κλάδου με τη συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής από τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις ΠΑΜΕ (Ελλάδα), COBAS (Ισπανία), USB (Ιταλία), DEVILETISM IS (Τουρκία), LEFT BLOC (Αυστρία), AST (Ισπανία). Η διοργάνωση του Συνεδρίου, η μεγάλη συμμετοχή, το παγκόσμιο ενδιαφέρον από συνδικάτα του κλάδου και κυρίως οι αποφάσεις που πήρε αποτελούν παρακαταθήκη για την παραπέρα κοινή δράση των συνδικάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ