Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Δίκη για απόλυση συνδικαλίστριας

Εκδικάζεται, αύριο Παρασκευή, από το μονομελές Εφετείο Λάρισας, η έφεση που κατέθεσε το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Ν. Λάρισας κατά της απόφασης του μονομελούς Πρωτοδικείου, με την οποία έκανε αποδεκτή την απόλυση συνδικαλίστριας, μέλους του ΔΣ του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού, από την εργοδοσία της «Goody's».

Η συνδικαλίστρια απολύθηκε γιατί αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας με μείωση του μισθού της και προσπάθησε στην ίδια κατεύθυνση να οργανώσει τους συναδέλφους της. Μαζί της απολύθηκαν και όσοι από τους εργαζόμενους δεν υπέκυψαν στην εργοδοτική πίεση και δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση.

Στο μεταξύ, την απόλυση εργαζόμενης από το κατάστημα στη Λαμία καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων LIDL ν. Αττικής. Η εργαζόμενη απολύθηκε μετά από 13 χρόνια δουλειάς και παράλληλα η εργοδοσία υπέβαλλε μήνυση, με τον ισχυρισμό πως προχώρησε σε έκδοση απόδειξης αναμονής, αλλά ο πελάτης αποχώρησε από το κατάστημα χωρίς να πληρώσει.

«Η πολυεθνική αρνήθηκε να προσκομίσει οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο στην εργαζόμενη ύστερα από τις έντονες διαμαρτυρίες της, παραπέμποντας όλο το θέμα στα δικαστήρια», σημειώνει το Σωματείο και προσθέτει ότι οι εργαζόμενοι που έχουν πάνω από δέκα χρόνια στη δουλειά, βρίσκονται στο στόχαστρο της εταιρείας που θέλει να απαλλαγεί από τα όποια μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα διέθεταν.

Τέλος, παράνομη κρίθηκε από το Εφετείο Λάρισας η απόλυση του δημοσιογράφου και στελέχους του ΠΑΜΕ Θανάση Βογιατζή από την εφημερίδα «Θεσσαλία», η οποία έγινε για συνδικαλιστικούς λόγους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ