Σάββατο 24 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Τροχαίο με δεκάδες νεκρούς

ΜΠΟΡΝΤΟ.--

Ως το σοβαρότερο τροχαίο δυστύχημα που έχει γίνει στη Γαλλία την τελευταία 30ετία περιέγραψε ο πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, τη χτεσινή σύγκρουση λεωφορείου και φορτηγού, στη νοτιοδυτική Γαλλία, περίπου 50 χιλιόμετρα από την πόλη Μπορντό.

Από την πρόσκρουση και τις φλόγες στις οποίες τυλίχτηκαν αμέσως μετά τα δύο οχήματα σκοτώθηκαν 43 άτομα, στην πλειοψηφία τους επιβάτες του λεωφορείου που μετέφερε συνταξιούχους εκδρομείς. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένα τρίχρονο παιδί, γιος του οδηγού του φορτηγού, σύμφωνα με δηλώσεις τοπικών αξιωματούχων στη «Μοντ». Σύμφωνα με τους κρατικούς αξιωματούχους, εννιά ακόμα άτομα τραυματίστηκαν, από τα οποία τα τέσσερα νοσηλεύονταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Το λεωφορείο μετέφερε 50 ηλικιωμένους από το χωριό Πετί Παλέ ε Κορνά, που ελάχιστη ώρα πριν είχαν ξεκινήσει για μια ημερήσια εκδρομή. Το δυστύχημα σημειώθηκε σε επαρχιακή οδό κοντά στο χωριό Πουσεγκίν, στην επαρχία Ζιρόντ, 57 χλμ. από την πόλη Μπορντό. Η εφημερίδα «Μοντ» μετέδωσε στην ιστοσελίδα της πως το φορτηγό, που γενικά χρησιμοποιούνταν για μεταφορά ξυλείας, τη στιγμή του ατυχήματος ήταν άδειο. Γαλλικά ΜΜΕ επικαλούνταν μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που έλεγαν ότι το συγκεκριμένο σημείο του οδικού δικτύου είναι ιδιαίτερα δύσκολο και πολλά ατυχήματα έχουν γίνει και στο παρελθόν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ