Παρασκευή 6 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν στο βορειοανατολικό Λίβανο μετά από έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Στην περιοχή δρουν, μεταξύ άλλων, οργανώσεις όπως η «Αλ Νούσρα».

ΠΕΚΙΝΟ.-- Ο πρωθυπουργός, Λι Κετσιάνγκ, και ο ΥΠΕΞ, Γουάνγκ Γι, υποδέχτηκαν στο Πεκίνο αντιπροσωπεία Ιαπώνων επιχειρηματιών (με πάνω από 200 μέλη, μετέδιδε το «Σινχουά»), τονίζοντας ότι προσδοκά η επιχειρηματική κοινότητα να συμβάλει στη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν η Επιχειρηματική Ομοσπονδία Ιαπωνίας, η Ιαπωνο-κινεζική Οικονομική Ενωση, το Ιαπωνικό Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, οι τρεις μεγαλύτερες εργοδοτικές οργανώσεις της χώρας.

ΜΑΛΕ.-- Το Κοινοβούλιο των Μαλδίβων ενέκρινε χτες διάταγμα που κηρύσσει τη χώρα σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» για 30 μέρες, αφού διαπιστώθηκε ότι λείπει οπλισμός από τις Ενοπλες Δυνάμεις και ο Πρόεδρος κατήγγειλε σχέδια κατά της «ασφάλειας» της χώρας. Πριν από μερικές μέρες, είχε διαταχθεί η σύλληψη του μέχρι τότε αντιπροέδρου με την κατηγορία ότι συμμετείχε σε απόπειρα ανατροπής του Προέδρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ