Τρίτη 10 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Με την πρεμούρα της κυβέρνησης για «φιλοεπενδυτικό περιβάλλον»

Την πρεμούρα της κυβέρνησης να καλλιεργήσει ένα ακόμα πιο «φιλοεπενδυτικό» περιβάλλον, λύνοντας εντελώς τα χέρια του κεφαλαίου από τους όποιους περιορισμούς, σκιαγράφησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Δ. Μάρδας, μιλώντας το Σάββατο στο 9ο «Πολυσυνέδριο» «Καινοτομία και Ανάπτυξη - KA Business».

Συγκεκριμένα, τονίζοντας την «ανάγκη μείωσης του χρόνου έγκρισης των επενδύσεων», και αναφερόμενος «στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων», είπε μεταξύ άλλων: «Δεν είναι δυνατόν ένας ξένος επενδυτής να περιμένει από ένα έως τέσσερα χρόνια για να εγκριθεί μια επένδυση, αυτά είναι πρωτόγνωρα, παγκοσμίως. Εμείς επιδιώκουμε, αυτό τον χρόνο να τον μειώσουμε έως τους έξι μήνες. Και έξι μήνες - εάν σκεφτεί κανείς ότι κάποιες άλλες χώρες εγκρίνουν επενδύσεις σε ένα μήνα, ή δύο μήνες - πάλι και το εξάμηνο ηχεί ένας χρόνος μακρύς, αλλά ας φτάσουμε στο εξάμηνο και μετά μπορούμε να προσεγγίσουμε πολύ καλύτερους χρόνους». Σε αυτή τη βάση χαρακτήρισε «πρώτο ζητούμενο» να μειωθεί η λεγόμενη γραφειοκρατία.

Στο ίδιο μοτίβο, προώθησης μπίζνες με κεφάλαια του εξωτερικού, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Ν. Ξυδάκης, συναντήθηκε χτες με τον πρέσβη της Γαλλίας, C. Chantepy. Οπως ανακοινώθηκε, «η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της επίσκεψης, στην Αθήνα, του Προέδρου της Γαλλίας, κ. Φρ. Ολάντ, επικεντρώθηκε στους τρόπους εξειδίκευσης της Κοινής Διακήρυξης Συνεργασίας που υπέγραψαν οι κ. κ. Α. Τσίπρας και Φρ. Ολάντ, επιβεβαιώνοντας τη στενή συνεργασία των δύο χωρών τόσο σε διμερές όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο». Τη συζήτηση απασχόλησαν, επιπλέον, τα «βήματα εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος», ήτοι η τάχιστη προώθηση των αναδιαρθρώσεων προς αναθέρμανση της καπιταλιστικής οικονομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ