Τρίτη 10 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναβλήθηκε η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ

Αναβλήθηκε η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, σε Αθήνα και Λευκωσία, που αναμενόταν για τις 13 - 14/11. Ο Αμερικανός υπουργός επρόκειτο να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, προκειμένου - όπως είχε αναγγείλει η βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα στις 22/10 - να του μεταφέρει την «ισχυρή επένδυση και υποστήριξη των ΗΠΑ», με έμφαση στον «τομέα των επενδύσεων» και στα θέματα «περιφερειακής και ενεργειακής ασφάλειας» στην ευρύτερη περιοχή.

Οπως αναφέρουν μια σειρά πλευρές, σε Αθήνα και Λευκωσία, όλο το προγραμματισμένο ταξίδι του Κέρι σε Τυνησία, Ελλάδα, Κύπρο και Φιλιππίνες, αναβλήθηκε, λόγω αναμενόμενων εξελίξεων στο θέμα της Συρίας και της έκτακτης Συνόδου που θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη, για το Συριακό. Η Σύνοδος, όπως διαχέεται από τη γερμανική κυβέρνηση, θα γίνει στις 12/11, ενώ ρωσικές και κινεζικές πηγές τη μεταθέτουν για τις 14/11. Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός της αναβολής μιας προγραμματισμένης επίσκεψης του Αμερικανού ΥΠΕΞ σε τόσες χώρες, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για εξελίξεις κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία και τη Μ. Ανατολή.

Στην Κύπρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ν. Χριστοδουλίδης, δήλωσε πως η κυπριακή κυβέρνηση έχει ενημερωθεί επίσημα για την αναβολή αυτή από την αμερικανική κυβέρνηση. Πρόσθεσε πως «είμαστε σε επαφή με την αμερικανική κυβέρνηση, για να καθοριστεί νέα ημερομηνία για την πραγματοποίηση της επίσκεψης το συντομότερο δυνατό». Ανάλογες κινήσεις προς εύρεση νέας ημερομηνίας γίνονται και από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ