Τρίτη 10 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προσφυγές στο ΣτΕ για το «Φάλκον»

Για την πτώση του μοιραίου «Φάλκον» στις 14 Σεπτέμβρη 1999, στο Βουκουρέστι, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του τότε αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γ. Κρανιδιώτη, του γιου του Νικόλα και των δημοσιογράφων Ν. Ασημακόπουλου και Πανταζόπουλου ευθύνονται η κακή συντήρηση του αεροσκάφους και η έλλειψη τεχνικών επιθεωρήσεων. Αυτά υποστηρίζουν ο κυβερνήτης και συγκυβερνήτης του «Φάλκον» Ι. Ανδρουλιδάκης και Γρ. Σινέκογλου αντίστοιχα, στην προσφυγή που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με αφορμή την προσωρινή ανάκληση των πτητικών τους πτυχίων από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Οι δύο πιλότοι κατέθεσαν προσφυγές στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο όπου ισχυρίζονται ότι είναι παράνομες οι αποφάσεις της ΥΠΑ, σύμφωνα με τις οποίες στον πρώτο έγινε ανάκληση του πτητικού πτυχίου για 12 μήνες και στο δεύτερο για δύο μήνες, λόγω του τραγικού συμβάντος.

Οι δύο προσφεύγοντες αποποιούνται των δικών τους ευθυνών και αναφέρουν ότι το αρμόδιο γνωμοδοτικό όργανο (Επιτροπή Τεχνικών Εμπειρογνωμόνων) έκρινε πως δεν υπάρχουν ευθύνες και δε διαπράχτηκαν λάθη από τον κυβερνήτη και συγκυβερνήτη του πρωθυπουργικού αεροσκάφους. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των δύο πιλότων, ο διοικητής της ΥΠΑ αν και δεσμευόταν να μην επιβάλλει κυρώσεις, ωστόσο προχώρησε σε αυτές, χωρίς να λάβει υπόψη το πόρισμα της δεύτερης επιτροπής (Ανακριτικό Συμβούλιο Αεροπορικών Ατυχημάτων).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ