Τρίτη 24 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ολοκληρώθηκε το 27ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Λογιστών

Το καθήκον της ανασύνταξης στον κλάδο και γενικότερα, βρέθηκε στο επίκεντρο του προβληματισμού που αναπτύχθηκε στις εργασίες

Η ανάγκη να δυναμώσει η οργάνωση στον κλάδο, με σωματεία μαζικά, που θα έχουν παρουσία στους μεγάλους χώρους δουλειάς και παρέμβαση για κάθε πρόβλημα που απασχολεί τους εργαζόμενους, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης και του προβληματισμού των αντιπροσώπων στις εργασίες του 27ου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ), που έγινε το περασμένο Σάββατο και την Κυριακή.

Την εισήγηση για τον απολογισμό του Διοικητικού Συμβουλίου και το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα, έκανε η απερχόμενη πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ελσα Ζαμπέτα. Μιλώντας για τα θετικά βήματα που έχουν γίνει, ξεχώρισε την καλύτερη παρέμβαση στους μεγάλους χώρους δουλειάς.

«Η ΠΟΛ έβαλε ως στόχο να δώσει όλες τις δυνάμεις της ώστε τα σωματεία - μέλη της στα αστικά κέντρα να αποκτήσουν δεσμούς με τους εργαζομένους στους μεγάλους χώρους (ελεγκτικές, λογιστικές εταιρείες, λογιστήρια). Ενώ στο προηγούμενο συνέδριο με δυσκολία προσεγγίζαμε όλους τους μεγάλους χώρους δουλειάς, σήμερα μετράμε μέλη των σωματείων μας στις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου», ανέφερε. Πρόσθεσε ακόμα πως η οργάνωση σε σωματειακές επιτροπές και ο αγώνας που έδωσαν οι εργαζόμενοι μέσα από αυτές, υποχρέωσαν την εργοδοσία να κάνει ορισμένες παραχωρήσεις, όπως έγινε στη «ΣΟΛ» και στην «PWC», όπου υπήρξε αύξηση στον καθαρό μισθό ισόποση με την αύξηση των εισφορών.

Από τις εργασίες του Συνεδρίου. Στο βήμα η απερχόμενη πρόεδρος Ελσα Ζαμπέτα
Από τις εργασίες του Συνεδρίου. Στο βήμα η απερχόμενη πρόεδρος Ελσα Ζαμπέτα
Στην κατεύθυνση αυτή, το Συνέδριο έθεσε τα καθήκοντα του επόμενου διαστήματος, άμεσα συνδεδεμένα με το στόχο της ανασύνταξης στον κλάδο και γενικότερα. Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε την Κυριακή με την εκλογή νέου ΔΣ. Η ΕΣΑΚ καταλαμβάνει 10 έδρες, όσες είχε και στην προηγούμενη Διοίκηση. Μια έδρα έλαβε η «Ριζοσπαστική Παρέμβαση» (στηρίζεται από δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ).

Το πρωί του Σαββάτου, πριν την έναρξη του Συνεδρίου, έγινε εκδήλωση αφιερωμένη στα 70 χρόνια της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), με θέμα «Το διεθνές εργατικό κίνημα και ο αγώνας για Συλλογικές Συμβάσεις - Η δράση των ταξικών συνδικάτων στις μεγάλες επιχειρήσεις». Την εκδήλωση παρακολούθησε ο γενικός γραμματέας της ΠΣΟ, Γιώργος Μαυρίκος.

Ανοίγοντας τη συζήτηση, η Ελσα Ζαμπέτα αναφέρθηκε στην όλο και μεγαλύτερη δραστηριοποίηση μονοπωλιακών ομίλων στον κλάδο. Τον παγκόσμιο «χάρτη» των Συλλογικών Συμβάσεων παρουσίασε ο Πιερπάολο Λεονάρντι, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Κλαδικής των Εργαζομένων στο Δημόσιο της ΠΣΟ και επικεφαλής της συνδικαλιστικής οργάνωσης USB Ιταλίας, ενώ στην ιστορική πορεία της ΠΣΟ αναφέρθηκε ο αναπληρωτής γενικός της γραμματέας, Βαλεντίν Πάντσο.

Για τα τέσσερα πολυεθνικά μονοπώλια που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, σε περισσότερες από 150 χώρες το καθένα, με χιλιάδες εργαζόμενους και μεγάλη κερδοφορία, μίλησε ο Μιχάλης Χασιώτης, γενικός γραμματέας της ΠΟΛ. Ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση, ενώ το λόγο πήρε και ο Γιώργος Μαυρίκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ