Τρίτη 1 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Συγκρούσεις στα Κατεχόμενα

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ - ΠΑΡΙΣΙ.--

Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας από εκατοντάδες νεαρούς Παλαιστίνιους και συγκρούσεις με τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις σημειώθηκαν και χτες στα Κατεχόμενα της Δυτικής Οχθης και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, μετά τη δολοφονία, προχτές το βράδυ, του 17χρονου Παλαιστίνιου Αϊμαν Σάμιχ αλ Αμπάντι στο Σιλοάν της Α. Ιερουσαλήμ και του 38χρονου Αμπντούλ Ράχμαν Σάλαχ στη Χεβρώνα από Ισραηλινούς στρατιώτες.

Παράλληλα με τις παλαιστινιακές διαδηλώσεις στο πλαίσιο της «μέρας της οργής» για τα ατέλειωτα εγκλήματα των ισραηλινών κατοχικών αρχών, το κύμα αγανάκτησης εντάθηκε έπειτα και από τις αποφάσεις δύο ισραηλινών δικαστηρίων. Το ένα δικαστήριο στην Ιερουσαλήμ αποφάσισε την κατεδάφιση δύο σπιτιών Παλαιστινίων στη συνοικία Σιλοάν επειδή μέλη των συγκεκριμένων οικογενειών συμμετείχαν σε επιθέσεις κατά των ισραηλινών δυνάμεων. Το άλλο έκρινε πως είναι ένοχοι δύο Ισραηλινοί ανήλικοι για την απαγωγή, το βασανισμό και το κάψιμο του 16χρονου Παλαιστίνιου μαθητή Μοχάμεντ Αμπού Κχντέιρ, στις αρχές Ιούλη του 2014. Οι δύο Ισραηλινοί φέρεται πως είχαν αρχηγό τους τον 31χρονο Εβραίο έποικο Γιόσεφ Χάιμ Μπεν Ντέιβιντ, ο οποίος και οδηγούσε το αυτοκίνητο που μετέφερε τον άτυχο 16χρονο όμηρο, ο οποίος δάρθηκε ώσπου να χάσει τις αισθήσεις του, μεταφέρθηκε αιμόφυρτος σε δάσος της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και κάηκε ζωντανός. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει επί της ποινής του 31χρονου συνεργού τους «αργότερα» ενώ η ποινή σε βάρος των δύο ανηλίκων θα ανακοινωθεί το Γενάρη.

Ο πατέρας του 16χρονου Κχντέιρ σχολίασε πως η απόφαση του δικαστηρίου αποσκοπεί να ρίξει στάχτη στα μάτια προβλέποντας ότι στο τέλος οι τρεις εγκληματίες θα αφεθούν ελεύθεροι...

Αναστολή των σχέσεων με την ΕΕ ανακοίνωσε ο Νετανιάχου

«Πάγο» στις σχέσεις των ισραηλινών αρχών με θεσμικά όργανα της ΕΕ που εμπλέκονται στη λεγόμενη «ειρηνευτική διαδικασία» για το Παλαιστινιακό αποφάσισε, το Σαββατοκύριακο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, με αφορμή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ να επιβάλει σήμανση σε όλα τα προϊόντα που προέρχονται από τους παράνομους εβραϊκούς εποικισμούς στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Παράλληλα, ο Νετανιάχου διέταξε το υπουργείο Εξωτερικών «να επαναξιολογήσει την εμπλοκή της ΕΕ σε οποιαδήποτε διαδικασία αφορά τις διπλωματικές διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστινίους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ