Τρίτη 1 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Δολοφονήθηκε Κούρδος πρόεδρος δικηγορικού συλλόγου

ΑΓΚΥΡΑ.--

Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Τουρκία η δολοφονία του Κούρδου προέδρου του δικηγορικού συλλόγου του Ντιγιάρμπακιρ, Ταχίρ Ελτσί, τον οποίο πυροβόλησαν ένοπλοι ενώ έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους, μαζί με άλλους συναδέλφους του.

Τον περασμένο μήνα, ο Ελτσί είχε βρεθεί στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών, αφού είχε δημόσια υποστηρίξει ότι το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) «δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση». Είχε συλληφθεί και στη συνέχεια δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης του είχε απαγγείλει κατηγορίες για «υπεράσπιση της τρομοκρατίας μέσω του Τύπου». Στη συνέχεια είχε αφεθεί, υπό δικαστική επιτήρηση.

Το Σαββατοκύριακο έγιναν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη νέα δολοφονία, που αντιμετωπίστηκαν από τις δυνάμεις καταστολής.

Ο πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, υποστήριξε ότι τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν κατά του Ελτσί ήταν τα ίδια που νωρίτερα είχαν χρησιμοποιηθεί για τη δολοφονία δύο αστυνομικών, στην ίδια πόλη. Ο Πρόεδρος της χώρας, Ρ. Τ. Ερντογάν, άρπαξε την ευκαιρία, λέγοντας ότι «το περιστατικό δείχνει πόσο δικαιώνεται η αφοσίωση της Τουρκίας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας». Την ίδια στιγμή, οι συγκρούσεις με το ΡΚΚ συνεχίζονται σε πολλές περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ