Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ερευνες για «τρομοκρατική επίθεση»

OYAΣΙΓΚΤΟΝ.--

Οι έρευνες, για το μακελειό το βράδυ της περασμένης Τετάρτης σε κέντρο για άτομα με ειδικές ανάγκες στην Καλιφόρνια με 14 νεκρούς από τα καταιγιστικά πυρά δύο νεαρών μουσουλμάνων, δείχνουν πιο πιθανό το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης.

Η αστυνομία της κομητείας του Σαν Μπερναρντίνο της Νότιας Καλιφόρνιας ανακοίνωσε πως ερευνά την πιθανή διασύνδεση των δύο δραστών, του Σαγέντ Φαρούκ (γεννημένος στις ΗΠΑ πακιστανικής καταγωγής) και της Τασφίν Μαλίκ (επίσης από το Πακιστάν που ζούσε χρόνια στη Σαουδική Αραβία) με τρομοκρατικές οργανώσεις, εξαιτίας των μεγάλων ποσοτήτων όπλων και εκρηκτικών που χρησιμοποίησαν στην επίθεση και παράλληλα βρέθηκαν στην κατοικία τους. Το ίδιο επιβεβαίωσε αργότερα και αξιωματούχος του FBI, σημειώνοντας ότι η επίθεση στο Κέντρο Υγείας του Σαν Μπεραρντίνο αντιμετωπίζεται ως πιθανώς τρομοκρατική πράξη.

Οσον αφορά στην Μαλίκ, αξιωματούχοι του FBI ανακοίνωσαν χτες το απόγευμα πως η νεαρή είχε εκφράσει την υποστήριξή της στο «Ισλαμικό Κράτος» τα τελευταία χρόνια σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όπως το Facebook, όπου ωστόσο έσβησε προσφάτως αναρτήσεις που είχε κάνει υπέρ της οργάνωσης των τζιχαντιστών.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης την Τετάρτη συγκαταλέγεται και ο 52χρονος Ελληνοαμερικανός Νικόλας Θαλασσινός, που δούλευε ως υγειονομικός επιθεωρητής στην υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Σαν Μπερναρντίνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ