Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να απελευθερωθεί ο κομμουνιστής συνδικαλιστής του Εκουαδόρ

Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΚΚΕ απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα στο ΚΚ Εκουαδόρ για τη σύλληψη του Προέδρου της Συνομοσπονδίας Εργατών του Εκουαδόρ:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Το ΚΚΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη σύλληψη του συντρόφου Εντγκαρ Λουίς Σαράνγκο Κορέα, προέδρου της Συνομοσπονδίας Εργατών του Εκουαδόρ, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης, στις 3 Δεκέμβρη, και την άγρια καταστολή της από την αστυνομία. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες.

Η περιστολή εργατικών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών, η ένταση του αυταρχισμού και της κρατικής καταστολής ενάντια στους εργατικούς αγώνες, η ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας και αντιμετώπισης των λαϊκών κινητοποιήσεων αποτελούν πλευρές της επίθεσης του κεφαλαίου που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο.

Επαναλαμβάνουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στο ΚΚ Εκουαδόρ, στους αγώνες για την υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του σ. Εντγκαρ Λουίς Σαράνγκο Κορέα και των υπολοίπων συλληφθέντων στη διαδήλωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ