Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ»
«Επεσαν» οι υπογραφές για την ιδιωτικοποίηση

Συμφωνία μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής Τράπεζας με τον επιχειρηματικό όμιλο «Jermyn Street Real Estate» υπογράφτηκε χτες για την ιδιωτικοποίηση του «Αστέρα Βουλιαγμένης», σε μια ακόμα εξέλιξη ενταγμένη στη συνολικότερη παράδοση ολόκληρου του παραλιακού μετώπου της Αττικής στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Υπενθυμίζουμε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) είχε μπλοκάρει το σχέδιο που είχε καταθέσει ο «ενδιαφερόμενος» επιχειρηματικός όμιλος για την κατασκευή 100 πολυτελών «καμπανών», καθώς θεωρήθηκε «αυξημένη δόμηση», ενώ η συμφωνία που υπογράφηκε χτες προβλέπει... «ήπια οικιστική ανάπτυξη». Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται η κατασκευή 13 πολυτελών καμπανών, δύο ξενοδοχείων έξι αστέρων και άλλα παρόμοια που αφορούν στην εξασφάλιση της κερδοφορίας που απαιτεί ο μονοπωλιακός όμιλος, κάνοντας βέβαια την περιοχή απρόσιτη για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες.

Με το νέο σχέδιο εκτιμάται ότι το ΣτΕ θα συμφωνήσει ώστε να προχωρήσει η... «αξιοποίηση». Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από το ΤΑΙΠΕΔ, «εντός του επόμενου τριμήνου εκτιμάται ότι το ΣτΕ θα δώσει την έγκρισή του στο νέο και πιο φιλικό στο περιβάλλον σχέδιο, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί η πώληση της "Αστήρ Παλλάς" στο fund».

Στο επενδυτικό σχήμα συμμετέχουν κεφάλαια από Κουβέιτ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και η τουρκική «Dogus». Το τίμημα φέρεται να ανέρχεται στα 400 εκατ. ευρώ, όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ