Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
Διαθέσιμη για αντιλαϊκή κυβέρνηση συνεργασίας

Διαθέσιμος να στηρίξει μία κυβέρνηση συνεργασίας προκειμένου να εφαρμοστούν απρόσκοπτα η αντιλαϊκή πολιτική και οι αναδιαρθρώσεις που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, εξακολουθεί να δηλώνει ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων.

Πιο συγκεκριμένα, χτες, ο Β. Λεβέντης, «βγαίνοντας» σε μια σειρά από ΜΜΕ, για να «απαντήσει» στα σχετικά «ανοίγματα» που έχει κάνει - με διάφορες «αποχρώσεις» - η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό «ΣΚΑΪ», είπε μεν ότι «αν κάνω βλακώδη συναλλαγή και δώσω ψήφο στον κ. Τσίπρα, θα έχω καταρρακώσει τα οράματα της νεολαίας που μας ψήφισε», ισχυρίστηκε όμως αμέσως μετά ότι «ο λαός και η νεολαία θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας», διευκρινίζοντας ότι μια τέτοια κυβέρνηση «έχει νόημα αν συμμετάσχουν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και η Ενωση Κεντρώων». Το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι - σύμφωνα τουλάχιστον με όσα ανέφερε χτες ο Β. Λεβέντης - κατά την άποψη της Ενωσης Κεντρώων «δεν είναι σοβαρά κόμματα και βρίζουν μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ».

Μένοντας στο θέμα των διεργασιών στο αστικό πολιτικό σκηνικό, ο Β. Λεβέντης είπε ακόμα ότι θα προτιμούσε «να εκλεγεί αρχηγός στη ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, γιατί ο Κώστας Καραμανλής που τον στηρίζει και διατηρεί δίαυλο επικοινωνίας με τον Πάνο Καμμένο ευνοεί μια κυβέρνηση συνεργασίας στην οποία θα συμμετάσχει η ΝΔ του κ. Μεϊμαράκη». Δήλωσε αντίθετος με την εκλογή του Κυρ. Μητσοτάκη, καθώς, όπως σημείωσε, έχει την υποστήριξη των Αδ. Γεωργιάδη και Μ. Βορίδη, τους οποίους χαρακτήρισε «ακροδεξιά βαρίδια», ενώ εκτίμησε ότι «αν ο Κώστας Καραμανλής πει στον Πάνο Καμμένο να βγει από την κυβέρνηση για να διευκολύνει τις εξελίξεις και να μπει στην κυβέρνηση η ΝΔ, εκείνος θα το πράξει».

Η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με δήλωσή της σχολίασε ότι «ο κ. Καμμένος διατηρεί σχέσεις με τον κ. Καραμανλή, γιατί είχαν συνεργαστεί στην κυβέρνησή του, αλλά δεν υπάρχουν τέτοιες υποδείξεις από τον κ. Καραμανλή προς τον κ. Καμμένο». Δε λέει βέβαια τι θα γινόταν αν υπήρχαν τέτοιες... «υποδείξεις».

Τη συμμετοχή «οπωσδήποτε» της ΝΔ σε κυβέρνηση υποστήριξε ο Β. Λεβέντης και με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα «The Τoc», ενώ το απόγευμα σε συνέντευξή του, αυτή τη φορά στον τηλεοπτικό «ΣΚΑΪ», δήλωσε τη βεβαιότητά του ότι ο Αλ. Τσίπρας είναι σε επικοινωνία με τον Κ. Καραμανλή και ως «σώφρων αποδέχεται την οικουμενική».

Την ίδια ώρα, ως «λαγός» των νέων αντιλαϊκών μέτρων, δεν παρέλειψε να καταθέσει τις προτάσεις του σε βάρος των συνταξιούχων, βάζοντας ξανά θέμα εισαγωγής εισοδηματικών - περιουσιακών κριτηρίων για την απονομή σύνταξης: «Αν έχεις εισοδήματα από νοίκια, να σου κόψουμε τη σύνταξη για λίγα χρόνια λόγω του ότι η χώρα πτώχευσε», ανέφερε χαρακτηριστικά...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεργασίες σε κόμματα και μορφώματα (2019-05-31 00:00:00.0)
Πρόθυμος «μπαλαντέρ» για αντιλαϊκές συνεργασίες (2016-09-06 00:00:00.0)
Διεργασίες με στόχο την εξασφάλιση συναίνεσης και κυβερνητικής εναλλαγής (2016-01-10 00:00:00.0)
Δηλώνει συνεχώς διαθέσιμη για σχήματα ευρύτερης κυβερνητικής συνεργασίας (2015-12-31 00:00:00.0)
Ανοίγουν σταδιακά τα χαρτιά τους για το β' γύρο (2015-12-24 00:00:00.0)
Ψήφιση με «ευρεία συναίνεση» από τα κόμματα της αστικής διαχείρισης (2015-11-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ