Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
Δηλώνει συνεχώς διαθέσιμη για σχήματα ευρύτερης κυβερνητικής συνεργασίας

Νέα «παρέλαση» σε διάφορα ΜΜΕ έκανε χτες ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, συνεχίζοντας, ως «λαγός» του συστήματος και τελευταία με αναβαθμισμένο, όπως φαίνεται, ρόλο, να «βάζει» καθημερινά στη συζήτηση το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ και το κόμμα του, προκειμένου να περάσουν με μεγαλύτερη «συναίνεση» τα βάρβαρα, αντιλαϊκά μέτρα που έχει ανάγκη το κεφάλαιο.

Το πρωί, σε συνέντευξή του στον «ΑΝΤ1», αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μιας τέτοιας κυβέρνησης συνεργασίας, ισχυρίστηκε ότι: «Θα είναι μια υπέρβαση του πολιτικού συστήματος και σε 2-3 χρόνια θα βγει η χώρα από τα μνημόνια».

Μάλιστα, έδειξε ξανά την προτίμησή του στον Β. Μεϊμαράκη, γιατί ως «σώφρων άνθρωπος» «θα βοηθήσει στην οικουμενική». Για τον Κ. Μητσοτάκη επανέλαβε ότι «έχει κοντά του ακροδεξιά στοιχεία».

Αναφερόμενος στον Κώστα Καραμανλή, είπε ότι έγινε «παρανόηση». «Εγώ δεν είπα ότι ο Καραμανλής κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο», αλλά ότι «η αγωνία κάνει τον Καραμανλή να αισθάνεται ότι πρέπει να γίνει οικουμενική κυβέρνηση».

Εμφανίστηκε να αποκλείει εκ νέου το ενδεχόμενο στην κυβέρνηση αυτή να συμμετέχουν το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, γιατί όπως είπε, «έχουν μεγάλη έχθρα στον ΣΥΡΙΖΑ» και φοβούνται το πολιτικό κόστος. Ανέφερε, μάλιστα, ότι δυο - τρεις μέρες πριν από την ψηφοφορία για το Σύμφωνο Συμβίωσης, ένας βουλευτής του Ποταμιού πλησίασε το γιο του στη Βουλή «και του είπε "είναι ευκαιρία να ρίξουμε την κυβέρνηση". Αφού ο Καμμένος δεν ψηφίζει το Σύμφωνο Συμβίωσης, εμείς με το ΠΑΣΟΚ τα έχουμε βρει, αν συμφωνήσει και ο πρόεδρος, να ρίξουμε την κυβέρνηση».

Διαψεύδοντας τα παραπάνω, το Ποτάμι σχολίασε για τον Β. Λεβέντη πως «όταν ήταν εκτός Βουλής ειδικευόταν στις κατάρες, τώρα εξασκείται στα ψεύδη. Είναι κι αυτό μια πρόοδος».

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, έσπευσε να χαρακτηρίσει τη συγκεκριμένη αναφορά του Β. Λεβέντη ως «άκρως σοβαρή που δεν μπορεί να περάσει στο ντούκου» και να προσθέσει πως «εκθέτει σαφέστατα τόσο το σκοτεινό Ποτάμι, όσο και το ΠΑΣΟΚ, που βρίσκεται ακόμη κάτω από τη βαριά σκιά του Βενιζέλου, καθώς δείχνει ότι απεργάζονται στο παρασκήνιο σχέδια ανατροπής της νόμιμης κυβέρνησης». Ζητά, δε, συγκεκριμένα ονόματα.

Στη συνέχεια, σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά», ο Β. Λεβέντης ανέφερε ότι: «Δεν θέλω να γκρεμίσω τον ΣΥΡΙΖΑ. Αγωνιώ για τον τόπο και ζητώ οικουμενική. Με εκλογή Μεϊμαράκη θα είναι πιο εύκολο να συνεργαστούν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ