Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΘΕΡΙΝΟ ΝΤΑΒΟΣ» - «ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ»
Αλλη μια προσπάθεια αναβάθμισης του ντόπιου κεφαλαίου

Την ιστορία του «θερινού Νταβός» επιχειρεί να προωθήσει η κυβέρνηση, επιδιώκοντας να παρουσιάσει την εγχώρια αστική τάξη στο επίκεντρο διεθνών διεργασιών και δραστηριοτήτων των εκπροσώπων του κεφαλαίου, ντύνοντας την όλη υπόθεση με ένα περιτύλιγμα... τέχνης, πολιτισμού και φιλοσοφίας.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δ. Μάρδας, συναντήθηκε χτες με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), Γ. Στασινό, και ξανασυζήτησαν την πρόταση του υφυπουργού για τη δημιουργία του «Νησιού της Τέχνης και Φιλοσοφίας», στην Αιγιλεία, σύμπλεγμα μικρών νησιών, στον κόλπο των Στύρων Ευβοίας.

Ο Γ. Στασινός επανέλαβε την υποστήριξη του Επιμελητηρίου στην προώθηση της πρότασης και επιβεβαίωσε ότι το ΤΕΕ θα συμμετάσχει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε επίπεδο μελετών, που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου.

Ο Δ. Μάρδας επισκέφθηκε, επίσης, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ) και συζήτησε, για μια ακόμη φορά, με τον πρόεδρό του, Δ. Κόλλια, το συγκεκριμένο σχέδιο, που το ΟΕΕ στηρίζει εδώ και καιρό, προσφέροντας τις υπηρεσίες που κρίνονται απαραίτητες.

Σύμφωνα με τα κυβερνητικά σχέδια, στο νησί θα αναπτυχθεί ένα «Παγκόσμιο Πολιτιστικό - Συνεδριακό Φόρουμ», που θα αποτελείται από «Εθνικές Εστίες Πολιτισμού» (εθνικοί ξενώνες για κάθε χώρα - μέλος της «Παγκόσμιας Πολιτιστικής Οικογένειας», που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον μετά από πρόσκληση), ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο, αίθουσες για παράλληλες συνεδρίες, ζώνη φιλοξενίας επισκεπτών κ.λπ.

Οι «Εθνικές Εστίες Πολιτισμού» θα ανήκουν, θα διαχειρίζονται και θα αποτελούν το «σπίτι» της κάθε χώρας, που θα αναλάβει και τη χρηματοδότηση της εθνικής της εστίας. Θα χρησιμοποιούνται σε όλη τη διάρκεια του έτους, φιλοξενώντας πολιτιστικές, επιστημονικές, αθλητικές εκδηλώσεις, όπως και διεθνή σεμινάρια, συνέδρια, συσκέψεις κορυφής, θεατρικές παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις πολιτισμού.

«Στο νησί αυτό θα φιλοξενείται και το "θερινό Νταβός" της Ελλάδας», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, δίνοντας και το ψητό της όλης υπόθεσης...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο (2024-03-08 00:00:00.0)
Να ανασυσταθούν οι Οργανισμοί Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας (2017-06-15 00:00:00.0)
Επιλεκτική έγνοια για τους τουρίστες (2012-04-13 00:00:00.0)
Αντιδραστική «Χάρτα» (2001-11-29 00:00:00.0)
«Να ανατρέψουμε τα βάρβαρα σχέδια» (2000-11-25 00:00:00.0)
Καταγγέλλονται... τουριστικά ταξίδια (1999-06-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ