Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Παρουσιάστηκε το ημερολόγιο της ΕΠ Θεσσαλίας για το 2016

Από την έκθεση βιβλίου στα Τρίκαλα
Από την έκθεση βιβλίου στα Τρίκαλα
Το ημερολόγιο - χρονολόγιο που εξέδωσε η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ με θέμα «Στιγμές από την ιστορία του ΚΚΕ στη Θεσσαλία» παρουσίασαν την Τρίτη 29/12, στο πλαίσιο της διήμερης έκθεσης βιβλίου στον ισόγειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων, οι Τομεακές Οργανώσεις Τρικάλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Μιλώντας στην παρουσίαση, ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

«Στο ημερολόγιο συμπεριλαμβάνονται αναφορές από δεκάδες μεγάλα αλλά και μικρότερα γεγονότα της περιοχής των Τρικάλων, καθώς και ορισμένα φωτογραφικά ντοκουμέντα από αυτά. Είναι πρωτοβουλία που εμπνέει τη νεολαία και το λαό μας από την ιστορία του λαϊκού μας κινήματος στην περιοχή μας.

Για την εύρεση αρχειακού υλικού που χρησιμοποιήσαμε - καθώς και ενός μεγάλου τμήματος που δε χρησιμοποιήσαμε ακόμη - απευθυνθήκαμε σε φορείς όπως τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, το Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης, τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Τρικκαίων, τις Εβραϊκές Συναγωγές, ασφαλώς το Αρχείο του ΚΚΕ, από τους οποίους αντλήσαμε πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία. Επίσης, πλήθος βιβλιογραφικών πηγών από εκδόσεις που αφορούν την περιοχή μας και από συντοπίτες μας συγγραφείς. Συνολικά αξιοποιήσαμε ιστορική καταγραφή 5 αρχειακών φορέων, ανατρέξαμε σε αρχεία 12 εφημερίδων και περιοδικών, χρησιμοποιήθηκαν 58 βιβλία, τα οποία αναγράφουμε αναλυτικά στην έκδοση.

Η επιδίωξή μας είναι να γίνει γνωστή και να διαδοθεί η αληθινή ιστορία και στην περιοχή μας. Αυτή που δε διδάσκεται στα σχολικά και πανεπιστημιακά εγχειρίδια ή που παρουσιάζεται παραμορφωμένη, κομμένη και ραμμένη στις ανάγκες της αστικής κρατικής εξουσίας. Η καταγραφή της αληθινής ιστορίας, της ταξικής πάλης και των συνθηκών μέσα στις οποίες αυτή διεξάγεται, βοηθά να διδαχτούμε, να εξάγουμε συμπεράσματα για τα σύγχρονα καθήκοντα του αγώνα σήμερα, καθώς η σημερινή πάλη έχει τις δικές της σύνθετες απαιτήσεις, δυσκολίες αλλά και δυνατότητες».

  • Αντίστοιχη παρουσίαση του χρονολογίου - ημερολογίου της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε και στην Καρδίτσα, την Τετάρτη 16/12, με ομιλητή τον Αστέρη Χαλάτση, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας, και στα πλαίσια της έκθεσης βιβλίου που πραγματοποιήθηκε από τις Κομματικές Οργανώσεις και σε αυτήν την πόλη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ