Πέμπτη 14 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Φονική ισραηλινή επιδρομή στη βόρεια Γάζα

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Αεροπορική και χερσαία επιχείρηση στο έδαφος της βόρειας Λωρίδας της Γάζας πραγματοποίησαν, νωρίς χτες το πρωί, δυνάμεις του ισραηλινού στρατού σκοτώνοντας έναν 31χρονο Παλαιστίνιο και τραυματίζοντας άλλους 3, με τη δικαιολογία ότι τοποθετούσαν βόμβες κατά μήκος των συνόρων.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες εσωτερικής ασφαλείας Σιν Μπετ, τεθωρακισμένα και μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού. Μετά την επιδρομή, ο στρατός κάλεσε τους Ισραηλινούς αγρότες να μείνουν μακριά από τη μεθόριο με τη Γάζα, για να μην πέσουν θύματα πιθανών αντιποίνων.

Οι «Μάρτυρες της ταξιαρχίας Αλ Ακσα», που πρόσκεινται στη «Φατάχ», αναγνώρισαν τον 31χρονο, που έχασε τη ζωή του από την επίθεση των Ισραηλινών, ως μέλος της οργάνωσης. Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, ο Σαλάχ Μπαρνταουίλ, αξιωματούχος της ισλαμικής «Χαμάς», είπε ότι το Ισραήλ «παίζει με τη φωτιά...».

Τέλος, χτες, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι η Σουηδέζα υπουργός Εξωτερικών, Μάργκοτ Βάλστρομ, είναι ανεπιθύμητη στη χώρα επειδή προχτές διέταξε τη διενέργεια έρευνας για τους θανάτους Παλαιστινίων, εκτιμώντας ότι «επήλθαν από εξωδικαστικές εκτελέσεις» του Ισραήλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ