Σάββατο 14 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Παρατυπίες στο σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων

Σοβαρές παρατυπίες σημειώθηκαν στις εκλογές του σωματείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων Πάτρας και περιχώρων που ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη και έληξαν την Πέμπτη, στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Οπως καταγγέλλει η Γ. Λιόλη, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων «οι εκλογές στο σωματείο ήταν νόθες και έγιναν με τρόπο πραξικοπηματικό σε πλήρη συνεργασία με τους μεγαλοξενοδόχους του Νομού Αχαΐας και την αμέριστη συμπαράσταση του προέδρου της Ομοσπονδίας Στέλιου Κωλέτση και του προέδρου του ΕΚ Πάτρας Χρήστου Λιακόπουλου, στελέχη και οι δύο από το χώρο της ΠΑΣΚΕ».

Αναφορικά με το χρόνο διεξαγωγής η Γ. Λιόλη επισημαίνει πως η διοίκηση του σωματείου «δεν πραγματοποίησε εκλογοαπολογιστική συνέλευση, δεν ενημέρωσε τους εργαζόμενους και προχώρησε σε τέτοιου τύπου εκλογές για να αποφύγει την ύπαρξη άλλου ψηφοδελτίου, ώστε να εμφανίσει υψηλό αριθμό ψηφισάντων για την εκλογή περισσότερων αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο και την Ομοσπονδία. Την πρώτη μέρα, με τη λήξη της ψηφοφορίας η κάλπη δε σφραγίστηκε και "φυλάχτηκε" στο γραφείο του αντιπροέδρου του ΕΚ Πάτρας Αλέκου Μπάρλου».

«Είναι χαρακτηριστικό - συνεχίζει η συνδικαλίστρια - πως κατά τη διάρκεια των εκλογών σημειώθηκαν διπλοψηφίες, ενώ ψήφισαν και εργαζόμενοι από ομοειδή σωματεία που δεν είχαν δικαίωμα, χρησιμοποιώντας "δήλωση του νόμου 105". Μέχρι και πούλμαν ναύλωσαν οι εργοδότες για να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι με εκβιαστικό τρόπο (βλέπε απόλυση) σε αυτές τις εκλογές», για να καταλήξει: «Μετά από όλα αυτά καταθέσαμε ένσταση για ακύρωση των εκλογών».

Για το ίδιο θέμα ο Αγγελος Κοντογιαννάτος, μέλος της διοίκησης του ΕΚ σημειώνει: «Με αφορμή τις εκλογές αυτές αποκαλύπτεται πως η δύναμη της ΠΑΣΚΕ στο ΕΚΠ είναι προϊόν νόθων και πραξικοπηματικών εκλογών σε μια σειρά από πρωτοβάθμια σωματεία. Εχουμε έννομο συμφέρον σαν συνδικαλιστική παράταξη της ΕΣΑΚ να διενεργήσουμε έλεγχο της κατάστασης ψηφισάντων ομοειδών σωματείων, καθώς επίσης κλαδικών και εργοστασιακών».

«Για τη συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία - συνέχισε ο συνδικαλιστής - φέρει ευθύνη και ο πρόεδρος του ΕΚΠ Χρήστος Λιακόπουλος, καθώς είχε έγκαιρα προειδοποιηθεί από την ΕΣΑΚ. Παρ' όλα αυτά προτίμησε να καλύψει τη νόθα διαδικασία», και κατέληξε: «Ολο αυτό το όργιο νοθείας, η παράταξη της ΕΣΑΚ θα το καταγγείλει στην εργατική τάξη της Πάτρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ