Σάββατο 14 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Πλήθος ερωτημάτων από το σωματείο εργαζομένων

«Μήπως είναι καιρός να ενταχθεί στο ΕΣΥ;».

Το παραπάνω είναι ένα από τα πολλαπλά ερωτήματα, που θέτει, σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο των Εργαζομένων στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΩΚΚ).

Οπως υπογραμμίζει το σωματείο, παρά το ότι ζούμε στην εποχή της πληροφορικής, εντούτοις το ΩΚΚ πληρώνει για τρίτη φορά για τη μηχανοργάνωσή του και για το νοσοκομειακό του πακέτο. Και πάλι η προμήθεια έγινε χωρίς διαγωνισμό, αλλά με απ' ευθείας ανάθεση σε εταιρία, για την οποία το σωματείο κάνει το εξής σχόλιο: «Εμείς γνωρίζουμε τίνος είναι και ο καθείς αρμόδιος, πανεύκολα, αν δεν το ξέρει, μπορεί να διαπιστώσει την ταυτότητά του και να αντιληφθεί γιατί γίνεται αυτό. Ο κ. γενικός είναι ενημερωμένος και σύμφωνος με όσα πράττονται. Μάλιστα, γνωρίζαμε τη νέα εταιρία πριν ακόμη γίνει η καταγγελία της παλιάς.

Δικαιολογημένα μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος, γιατί δεν επανδρώνεται το τμήμα της πληροφορικής του Κέντρου μας με περισσότερα ικανά στελέχη, ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες του;».

«Σχεδιάζουν, συνεχίζει η ανακοίνωση, και δρομολογούν αλλαγή και της τράπεζας, που συνεργαζόμαστε και της Ασφαλιστικής Εταιρίας, που έχουμε το ομαδικό μας συμβόλαιο, μέχρι και την αλλαγή του Κυλικείου συζητάνε! Τίποτα δε θα αφήσουν όρθιο. Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και γι' αυτό επιχειρούν να μας καταστήσουν "συνενόχους" στις πράξεις τους. Δεν είναι λίγο πράγμα να έχουν καταγγελίες από εργαζομένους και μάλιστα από μέλη του ΔΣ του Σωματείου μας. Ετσι επιτυγχάνεται και η σίγουρη εξουδετέρωση του Σωματείου μας. "Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια"».

«Οι προσλήψεις προσωπικού είναι πέρα από κάθε νομιμότητα και αξιοκρατία, καταγγέλλει το σωματείο. Είναι αντίθετες με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Κέντρου. Εύλογα, λοιπόν, η Διοίκηση κρατά μακριά από αυτήν την υπόθεση τη Συντονιστική Επιτροπή του Ωνασείου. Τη μοναδική επιτροπή, που συμμετέχουν οι εργαζόμενοι με τον εκλεγμένο πρόεδρο του ΔΣ του Σωματείου τους. Καταλαβαίνουμε όλοι μας το γιατί. Ετσι ζητάμε γραμματέα και προσλαμβάνουμε γυμνάστρια. Ζητάμε έναν απλό διοικητικό υπάλληλο και ετοιμάζονται να προσλάβουν "προσωπάρχη"! Από την άλλη, "κλοτσάνε" την πρόσληψη του διοικητικο-οικονομικού διευθυντή, δύο χρόνια τώρα. Ψάχνουν να βρουν τον κατάλληλο! Είναι σπουδαίο πράγμα να υλοποιούνται πολιτικές προσλήψεων με τα χρήματα άλλων».

Και η ανακοίνωση του Σωματείου καταλήγει: «Κάνουμε έκκληση. Να σταματήσουν την απαξίωση του ΩΚΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ