Σάββατο 14 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το Θριάσιο σε οριακό σημείο

Σε λίγες μέρες το Θριάσιο Νοσοκομείο θα είναι υποχρεωμένο να διακόψει τη λειτουργία του, προειδοποιεί το Σωματείο Εργαζομένων με ανοιχτή επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Το Θριάσιο εφημερεύει σχεδόν καθημερινά, αλλά - όπως καταγγέλλει το σωματείο - η εφημερία είναι ασυντόνιστη με ευθύνη του υπουργείου Υγείας. Εφημερεύουν 23 ειδικότητες (ιατρικών - νοσηλευτικών) όταν σε μεγάλα νοσοκομεία εφημερεύουν 12-15 ειδικότητες. Εντούτοις όμως τα κονδύλια για τις εφημερίες αυξήθηκαν μόλις κατά 5%, όπως περίπου και στα άλλα νοσοκομεία.

Το σωματείο καταγγέλλει ότι ενώ το πρόβλημα της ελλειμματικής χρηματοδότησης των εφημεριών είναι γνωστό, οι αρμόδιοι δεν κάνουν καμιά ενέργεια να το διορθώσουν.

Αποτέλεσμα των μεγάλων κενών είναι η εξάντληση του προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Ετσι τους χρωστούν ρεπό και άδειες. Ακόμα τις υπερωρίες του Γενάρη και του Φλεβάρη τις πληρώθηκαν τον Ιούνη και μετά από κινητοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι έχουν ως κύριο στόχο την ουσιαστική λειτουργία του νοσοκομείου, ώστε να διασφαλιστεί η ποιοτική υγεία στην υποβαθμισμένη περιοχή της Δυτικής Αττικής. «Καλούμε τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση και περιφρούρηση της συνέχειας του νοσοκομείου. Ζητούμε επιτακτικά τη συμμετοχή και τη συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματα όλων των φορέων και των οργανώσεων των κομμάτων της περιοχής. Ζητάμε χρήματα για την υγεία. Το νοσοκομείο θα μείνει υγιές, όσο κι αν κάποιοι θέλουν να νοσήσει» καταλήγει η επιστολή του σωματείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ