Τετάρτη 20 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Εχασε τη ζωή του εργαζόμενος στα «πεντάμηνα»

Εχασε τη μάχη για τη ζωή, την περασμένη Δευτέρα, εργαζόμενος στο Δήμο Μεγαρέων με το πεντάμηνο πρόγραμμα της «κοινωφελούς εργασίας». Ο 36χρονος Γιώργος Σταμούλης είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι, πέφτοντας από το απορριμματοφόρο στο οποίο εργαζόταν, τον περασμένο Οκτώβρη. Από τότε νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση. Πρόκειται για το πρώτο θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» στα «πεντάμηνα».

Ωστόσο, από το καλοκαίρι που ξεκίνησε το τελευταίο «πεντάμηνο» της «κοινωφελούς εργασίας» μέχρι το Δεκέμβρη που έφτασε στο τέλος του, σημειώθηκαν μια σειρά σοβαρά «ατυχήματα» με θύματα εργαζόμενους που προκλητικά η κυβέρνηση και η ΕΕ αποκαλούν «ωφελούμενους», τους ανέργους δηλαδή που για ένα μεροκάματο μετά από χρόνια ανεργίας, δουλεύουν χωρίς κανένα μέτρο για την προστασία της υγείας και της ζωής τους, σε θέσεις εργασίας για τις οποίες δεν έχουν λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση.

Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εργαζόμενου εκφράζει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και σημειώνει: «Εχουν σοβαρές ευθύνες οι Δήμαρχοι που υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική της κάθε κυβέρνησης κατ' επιταγή του μεγάλου κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι στα "πεντάμηνα" ένιωσαν στο πετσί τους αυτό το διάστημα τι θα πει να είσαι εργαζόμενος χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα (...) Καλούμε τους συναδέλφους να ενώσουν τη φωνή τους μέσα από τις επιτροπές ανέργων, τις λαϊκές επιτροπές (...) να μετατρέψουμε τη θλίψη, την οργή και την αγανάκτηση σε οργανωμένο αγώνα ενάντια στην πραγματική αιτία που γεννά, όχι μόνο τα εργατικά ατυχήματα, αλλά και όλα τα δεινά που ζούμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ