Τετάρτη 20 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κινητοποιήσεις σε χώρους δουλειάς

Σε Γενική Συνέλευση προχωρούν σήμερα, Τετάρτη, στη 1 μ.μ., οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της «Softex» στο Βοτανικό, προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα του αγώνα τους. Από την προηγούμενη βδομάδα οι εργαζόμενοι και το επιχειρησιακό τους σωματείο βρίσκονται «στο πόδι» διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη δουλειά, κόντρα στα σχέδια της εργοδοσίας να κλείσει το εργοστάσιο.

Στο μεταξύ, τη μετατροπή των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών σε απεργία διαρκείας αποφάσισε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της βιομηχανίας παραγωγής προϊόντων οικιακής κατανάλωσης «ΣΚΟΤ ΑΕ» στη Μάνδρα Αττικής. Οι εργαζόμενοι απεργούν από τις 13 Γενάρη, απαιτώντας την επαναπρόσληψη απολυμένου που είναι και μέλος του επιχειρησιακού σωματείου, αλλά και την εξόφληση δεδουλευμένων τους για το μήνα Δεκέμβρη. Περιφρουρούν τον αγώνα τους όλο το 24ωρο έξω από το εργοστάσιο παρά την καθημερινή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και ΜΑΤ, παρά τις απειλές για συλλήψεις και τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που επιχειρεί να στήσει η εργοδοσία.

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα εκφράζουν η Ομοσπονδία Χημικής Βιομηχανίας, το κλαδικό Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Αττικής και το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας. Χτες, έγινε συνάντηση με την εργοδοσία, όπου έγινε δεκτή η επαναπρόσληψη του απολυμένου με τον όρο να βγει σε 3μηνη άδεια άνευ αποδοχών για «παραδειγματισμό», αφού, σύμφωνα με την εργοδοσία, πιάστηκε να καπνίζει μέσα σε χώρο της παραγωγής. Το σωματείο απέρριψε την πρόταση και ζητάει την άνευ όρων ανάκληση της απόλυσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ